SLA_1080_2022-F-Sietze-Norder

14 mei om 14.00 uur

Aardewandeling met biogeograaf Sietze Norder

Tijdens dit wandelcollege gaan we terug in de tijd. De aardewandeling begint 4,5 miljard jaar geleden bij het ontstaan van de aarde.

Onderweg staan we stil bij enkele belangrijke ontwikkelingen in de geschiedenis van het ontstaan van leven. Door tijd te vervangen door afstand, krijgen we niet alleen feitelijke kennis, maar ervaren we ook aan den lijve de ontzagwekkende geschiedenis van onze planeet.

Door zo’n langetermijnperspectief te kiezen kunnen we hedendaagse uitdagingen zoals klimaatverandering en de biodiversiteitscrisis in een bredere context plaatsen. Zo wordt bijvoorbeeld duidelijk hoe uitzonderlijk het huidige klimaat en de huidige zeespiegel zijn, en hoe kort de menselijke soort eigenlijk pas bestaat.

Zou een ruimer perspectief van onze plek in de geschiedenis ons kunnen helpen om de toekomst duurzamer vorm te geven?

Loop mee met de Aardewandeling

Zaterdag 14 mei van 14.00 uur tot 15.30 uur
Verzamelen bij Atelier StrandLAB
Prijs: € 3,50
Deze wandeling is geschikt voor volwassenen.
Bestel hier je ticket.

Over Sietze Norder

Sietze Norder (1987) is biogeograaf en is als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de Universiteit Leiden. In 2021 verscheen zijn boek De wereld in het klein, waarin hij laat zien wat eilanden ons vertellen over de relatie tussen mens en natuur.

www.sietzenorder.nl

(Deze wandeling is geschikt voor volwassenen.)

StrandLAB Festival

Deze activiteit is onderdeel van StrandLAB Festival aan het IJmeer op 13, 14 en 15 mei. Tijdens deze driedaagse stellen we het IJmeer centraal. Liefhebbers van kunst en natuur kunnen genieten van een kleinschalig maar divers programma bij StrandLAB. Meer weten over het programma? Lees dan hier meer.