SLA_1080_2021-1-programmamakers

Almeerse makers maken StrandLAB-programma

Het StrandLAB-programma wordt vanaf 2021 voor een groot deel door programmamakers uit Almere bepaald. Op deze manier wil StrandLAB aansluiten op de vragen die er zijn vanuit de stad en op de thema’s die aandacht verdienen. StrandLAB wil het lab ván en vóór de stad zijn en met een divers en inclusief programma zo breed mogelijk uitnodigen. Jim van der Wardt, Beri Shalmashi, Marie-Josée Röselaers, Noortje Braat en Mo Hersi zijn de eerste Almeerse  programmamakers bij StrandLAB.

Nieuw programma

Elk op eigen wijze geven zij invulling geven aan het programma. Zo ontwikkelt Jim van der Wardt vier fashion workshops én een modeshow op het strand met Almeerse modeontwerpers. Hergebruik van grondstoffen speelt hierbij een centrale rol. Noortje Braat neemt ons mee met de volgende culturele broedplaatstour waarbij we kunstenaars uit Oosterwold ontmoeten. Filmmaker Beri Shalmashi nodigt jonge makers uit voor masterclasses over film. Aan het eind van de rit heeft iedereen een scenario voor een korte film geschreven. Stadsgids Marie-Josée Röselaers gaat in gesprek met interessante gasten en zet met haar expedities in op de ode aan de landschappen van het nieuwe land. Cabaretier Mo Hersi focust op het watervraagstuk en neemt je mee naar het IJmeer.

Oproep Almeerse makers

Voor alle activiteiten is nagedacht over een coronaproof versie. De inschrijving voor activiteiten start binnenkort, dus houd onze kanalen in de gaten!

In deze tijden van corona zijn er minder toevallige ontmoetingen. Wij zetten daarom nu alvast onze antenne uit voor 2022. Ben jij een maker van Almeerse (of Flevolandse) bodem, weet jij aan te sluiten met verschillende (sub)culturen en diverse groepen in de stad en heb jij ideeën voor het StrandLAB-programma, laat het ons dan weten.