SLA_1920_Artist-in-recidence

Artist/researcher in residence

Wanneer – April t/m september 2019

Beschrijving – Wat gaan we doen?
Met artist residencies wordt op het Almeerderstrand ruimte geboden aan nationale en internationale schrijvers, kunstenaars en onderzoekers. Zij kunnen daar, terwijl ze er logeren en werken, het gebied inspireren vanuit hun eigen specialisme. In de zomer van 2018 waren Pavèl van Houten, Lieke Frielink en Liane Wilke te gast in de StrandLAB-caravan.

Pavèl van Houten
Pavèl ging op zoek naar de waarde van water. Met hulp van kinderen en waterexperts heeft hij water rondom het Almeerderstrand onderzocht vanuit verschillende invalshoeken.

Lieke Frielink
Lieke onderzocht en schreef verhalen over het Almeerderstrand en de directe omgeving die gaan over het landschap en de stad in relatie tot de mens. De verhalen gaan bijvoorbeeld over wie het nieuwe land ontworpen heeft of eraan gewerkt heeft.

Liane Wilke
Liane schreef haar herinneringen aan het Almeerderstrand. Een collectie van verhalen en anekdoten over het verleden, het heden en de toekomst van het gebied.

Met hun bevindingen en verhalen gaan we verder aan de slag en bekijken we hoe we deze kunnen vertalen in producten. In 2019 verwachten we weer nieuwe gasten met nieuwe inzichten.