Audiowandeling Expeditie DUIN

Welkom bij Expeditie DUIN, een audiowandeling door de bijzondere wijk DUIN in Almere Poort. Tijdens deze wandeling neemt Jolle Roelofs je mee op een reis langs de meest interessante en verborgen plekken van DUIN, waar je de persoonlijke verhalen van de bewoners en betrokkenen hoort.

Leer meer over de ontwikkelingen in flora en fauna in de buurt en hoe deze bijdragen aan het unieke karakter van DUIN.

Deze podcast is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Amvest en StrandLAB. Meer informatie over Amvest en Duin vind je op Duin.nl

Het enige wat je nodig hebt, is een telefoon met internet en bij voorkeur een goede koptelefoon. Scan de QR-codes op de route en luister naar de fragmenten via je telefoon.

Audiowandeling Expeditie DUIN
De Rugstreeppad

Stadsecoloog Ton Eggenhuizen vertelt over de beschermde rugstreeppad die zijn thuis heeft gevonden in de paddenpoel in DUIN . Ontdek de fascinerende leefgewoonten van deze bijzondere amfibie.
Club DUIN

Su en Marije van bewonersinitiatief Club DUIN delen hun ervaringen en inspiratie voor het verbindende activiteiten voor de buurt.
de toekomst van DUIN
Maarten Janssen van Amvest bespreekt de ambitieuze plannen voor de verdere ontwikkeling van DUIN. Krijg inzicht in de toekomstvisie van de wijk.
Kinderen van DUIN
Ontdek wat deze plek zo speciaal maakt voor de jongste bewoners van de wijk.
de bastaard satijnrups
Stadsecoloog Ton Eggenhuizen vertelt over de aanwezigheid van de bastaardsatijnrups in DUIN. Leer meer over deze fascinerende rups en het belang van biodiversiteit in de wijk.
De DUINdompelaars
Minke, Jolanda, Ton en Simon delen hun ochtendritueel van zwemmen in het duinbad.
De vogels van DUIN
Hester van Donkersgoed neemt je mee op een vogelspottocht door DUIN. Kom meer te weten over de diverse vogelsoorten die dit gebied rijk is.
10 jaar Zuiderduin
Viktor Mackay, een van de eerste bewoners van Zuiderduin, blikt terug op tien jaar wonen in de wijk. Luister naar zijn ervaringen en de veranderingen die hij heeft meegemaakt.
De wensen voor dUIN
Geniet van een collage van stemmen waarin bewoners hun dromen en wensen voor de toekomst van DUIN delen.