SLA_1080_2022-F-Vuurtorentrip

za. 14 mei om 11:30 uur en 14:30 uur

BEING en BUILDING a lighthouse – Eva Schippers

In tien dagen bouwde kunstenares Eva Schippers de top, het commandocentrum, van een vuurtoren. Bij StrandLAB Almere bouwt ze er met gedoneerd materiaal van mensen in de omgeving een onderstel onder. Wanneer dit af is, kunnen mensen de vuurtoren bezoeken en deelnemen aan een participatief gesprek.

In de vuurtoren, opgebouwd uit bij elkaar geraapte kasten, bouwafval, huishoudelijke spullen, tweedehandslampen en badkamerspiegels, houden Eva en de deelnemer tijdens het gesprek de lamp in beweging. De performance duurt 25 minuten: een performatief gesprek met de kunstenaar over kunst, noodsituaties, persoonlijke ervaringen, de toekomst, uitkijkend naar de einder met het geklots van het water in je oren.

Presentatie over vuurtorens

Op 14 mei geeft Eva Schippers twee keer een presentatie over het aankomende project EVA building a lighthouse, waaraan ze in augustus en september bij StrandLAB Almere zal werken. Een gesprek waarin ze samen met een ‘vuurtorenverzamelaar’ de functie van vuurtorens, toen en nu, gaat uitpluizen.

Kom naar de presentatie

Zaterdag 14 mei van 11.30 uur tot 12.15 uur. Bestel hier tickets.

Zaterdag 14 mei van 14.30 uur tot 15.15 uur. Bestel hier tickets.

De presentatie is bij Atelier StrandLAB en kun je gratis bijwonen.

Performance met strandwandeling

De rest van de dag zal Eva besteden aan haar voorbereiding op het project door over het strand te lopen en zich te gedragen als een vuurtoren. Een performatief experiment, EVA BEING the lighthouse.

StrandLAB Festival

Deze activiteit is onderdeel van StrandLAB Festival aan het IJmeer op 13, 14 en 15 mei. Tijdens deze driedaagse stellen we het IJmeer centraal. Liefhebbers van kunst en natuur kunnen genieten van een kleinschalig maar divers programma bij StrandLAB. Meer weten over het programma? Lees dan hier meer.