SLA_1080_2020-3 _Waterwalks 6538

Bekijk de Waterwalks 2020 docu

Het was nat de eerste Waterwalks IJmeer. Kijk hier terug hoe het Li An Phoa en Quirine Winkler is vergaan tijdens die regenachtige dag in juni 2020.

Waterwalks IJmeer 2020 from LUDWIG on Vimeo.

En maak je klaar voor de volgende editie Waterwalks IJmeer 2021 op 4 en 5 juni. Zet je wandelschoenen alvast in het vet, want dan lopen we twee dagen lang langs de oevers van het IJmeer en maken we het rondje compleet over het water. Afgelopen september brainstormden we alvast over het programma en de vraagstukken die aan bod komen tijdens deze tweede editie. Met de combinatie van wetenschap en kunst agenderen we onderwerpen zoals waterkwaliteit, klimaatadaptatie, toerisme, zwerfafval en biodiversiteit. Ideeรซn te over tijdens de brainstorm met onder meer Maarten Oubouter, chemicus bij Waternet, Herman Zonderland, stedenbouwkundige van IJburg, Thijn Westermann, kunstenaar en actief voor Groen Muiderberg, Jochgem van Dijk, Stad & Natuur Almere, Liesbeth Jansen van Marineterrein Amsterdam, Anne Reenders van provincie Flevoland en Suzan Huppes van Lolaland. Ook kunstenaars en geรฏnteresseerde wandelaars Jos Koster en Annemarie Cilon sloten aan. Het werd duidelijk dat Waterwalks nu al verbindt en inspireert en dat er veel is waar we elkaar in kunnen versterken. Voor Waterwalks IJmeer 2021 zijn we op zoek naar partners die het IJmeer een warm waterhart toedragen en die willen bijdragen aan een mooi programma. Wil je meedoen, laat het ons weten! Via mailadres tessa@strandlab-almere.nl.

StrandLAB Almere heeft in 2019 samen met LUDWIG en Drinkable Rivers het initiatief genomen voor Waterwalks IJmeer. Voor de editie in 2021 sluit ook Marineterrein Amsterdam aan als partner.