SLA_1080_2020-3-veldwerk

11 en 26 augustus

Brainstorm mee over masterprogramma

Cocky Eek van stichting Foam Lab ontwikkelt een masterprogramma Veldwerk op het Almeerderstrand. Een programma voor professionele kunstenaars, studenten en bewoners. In Atelier StrandLAB houdt ze een brainstormsessie waarbij ze input ophaalt voor het masterprogramma dat volgend jaar te volgen is. Jij kan haar daarbij helpen, want juist de kruisbestuiving tussen kunstenaars en bewoners vindt ze ontzettend belangrijk.

Veldwerk Academy is een programma dat gebruikmaakt van verkenning gebaseerd op ervaring en experimenten in een gebied dat wordt onderzocht in samenwerking met lokale experts.

Perfecte plek

Cocky heeft al vaker gewerkt met studenten op het Almeerderstrand vanuit de winter- en zomerschool die ze organiseert voor studenten van de kunstacademie (ArtScience) in Den Haag. Ze vindt het Almeerderstrand een perfecte plek voor dergelijk veldwerk. Want zo zegt zij: ‘Het gebied Almeerderstrand is het stukje waar de elementen samenkomen met tegelijkertijd de oprukkende stad. Dat is interessant. Voor een maker omdat je de beide kanten voelt op die plek. Letterlijk. Niet romantisch ver weg van de bewoonde wereld, maar je voelt het spoor, hoort de vliegtuigen, auto’s, ziet de huizen, jachthaven. De werelden vermengen zich daar. De plek roept vragen op. Maakt nieuwsgierig. De plek moet openblijven voor interpretatie.’

Brainstormsessies

Wil je meedoen met een brainstormsessie over deze nieuwe opleiding, dan kan dat op 30 juli van 13.30-15.00 uur, 11 augustus van 10.30-12.00 uur en 26 augustus van 10.30-12.00 uur. Stuur een mailtje naar tessa@strandlab-almere.nl met je gegevens en welke data je kan.

De sessies gaan over verschillende vragen:

  • 30 juli: Wat is het veld? Wat zouden geweldige onderwerpen en vragen zijn waarmee je het veld kunt verkennen?
  • 11 augustus: Wat zou veldwerk kunnen zijn? Hoe zouden we methoden, praktijken en verschillende manieren van weten kunnen verkennen?
  • 26 augustus: Wat is documentatie? Hoe zou dit onderzoek kunnen worden gedeeld buiten de groep, lokaal en tussen verschillende praktijken?

Onder voorbehoud zijn de volgende personen bij de sessies met Cocky aanwezig:

  • 30 juli: Victoria Douka-Doukopoulou, Renske Maria van Dam, Clemens Driessen
  • 11 augustus: Anna Maria Fink, Rachel Schuit, Thijs de Zeeuw, Sander Turnhout, Sjef van Gaalen
  • 26 augusutus: Victoria Douka-Doukopoulou, Antti Tenetz, Michelle Geraerts, Sonja Baümel