SLA_1080_2020-3-CitySense-706

Laatste workshop op 11 augustus

[CirKL]: doe mee met Kom in je element

In de zomervakantie kan je samen met kunstenaars van CitySenses de elementen aarde, water lucht en vuur verkennen tijdens circulair kunstproject [CirKL]. Inspiratie en materialen haal je uit de omgeving. Uitkomsten van de workshops worden meegenomen in de eindpresentatie van [CirKL] in september. De workshops zijn ook los van elkaar te volgen.

 1. Dinsdag 7 juli 2020, 19.30–21.30 uur: Schilderen met grondstoffen uit de natuur
  We gaan op zoek naar planten, zand en schelpen waarmee we natuurlijke verfpigmenten kunnen maken. Vervolgens maak je een eigen schilderij; eerst in het klein op boomschors en later groter op de bomen die ons werkveld markeren.
 2. Dinsdag 14 juli 2020, 19.30–21.30 uur: Aarden in het zand
  We verkennen onze persoonlijke ruimte op het strand. Hoe verhouden we ons tot de ander? Vervolgens gaan we de afstanden en patronen vormgeven met gekleurde draden en maken een wortelstelsel boven de grond.
 3. Dinsdag 21 juli 2020, 19.30–21.30 uur: Volg het water
  Laat je leiden door de stroom, graaf, bouw, breek door en zie hoe het water in een stroomversnelling raakt. We onderzoeken welke vormen water kan aannemen en hoe de overige elementen het water voortdurend beïnvloeden.
 4. Dinsdag 28 juli 2020, 19.30–21.30 uur: Bewegen op de wind
  Veren kunnen verleiden, tot vleugels, tot willen vliegen. Samen bouwen we aan een ruimtelijke installatie die de wind in zich weet te vangen en verschillende vormen van beweging laat zien. Als de wind niet gaat liggen …
 5. Dinsdag 4 augustus 2020, 19.30–21.30 uur: Dansen met de vlammen
  Vuur is hartverwarmend en verwoestend tegelijk. Dans op de muziek met vijf ritmes en voel hoe de vlammen je opzwepen. Dans je vrij en voel je weer één wordt met je eigen brandend verlangen dat in je schuilgaat.
 6. Dinsdag 11 augustus 2020, 19.30–21.30 uur: [CirKL]
  Tijdens deze laatste workshop kijken we naar alle ervaringen, vondsten en ontmoetingen van de afgelopen periode. We brengen alles samen in deze afrondende workshop, waarin alle elementen via een zelfbedacht ritueel aan elkaar verbonden worden.
Aanmelden en goed om te weten

Meld je via Eventbrite aan voor de workshops die je wilt volgen. Om voldoende afstand tot elkaar te kunnen bewaren, ontvangen we maximaal tien deelnemers per avond. Trek oude kleding aan en neem extra (warme) en droge kleding mee. Deelname is gratis. Alle workshops vinden plaats in en rondom Atelier StrandLAB, IJmeerdijk 1, Almere.

Aanmelden via Eventbrite.

Meer informatie over CitySenses op www.citysenses.nl.