StrandLAB Almere bouwt aan een betrokken gemeenschap van mensen en partijen die actief zijn in de ontwikkeling van het buitenlaboratorium. Niet alleen omwonenden maar ook partijen die al actief zijn in het gebied spelen hierin een belangrijke rol. We werken daarvoor samen met de volgende partners.

Almere City Marketing

Almere City Marketing heeft een duidelijke missie: de populariteit van Almere vergroten. Als plek om te wonen, ondernemen, studeren en bezoeken.

Website: Almere City Marketing

Almere meet water

Architectuur in Almere

City senses

Cultuurfonds Almere

Een levendig, cultuurrijk Almere. Dát is wat stichting Cultuurfonds Almere wil aanwakkeren. Als onafhankelijk stimuleringsfonds is het fonds ervan overtuigd dat een bruisend cultureel aanbod onze stad verrijkt.

Website: http://www.cultuurfondsalmere.nl/

DUIN

De nieuwbouwwijk DUIN is ook onderdeel van het gebied. DUIN is een bijzondere ontwikkeling op een fantastische plek. Direct aan het IJmeer, met zicht op Amsterdam, wordt een uniek stuk stad gemaakt in een nieuw duinlandschap.

Website: http://duin.nl/

Floriade 2020

HarborHouse

Je vindt HarborHouse op het terrein van Marina Muiderzand, gelegen in Almere Duin. HarborHouse heeft een stoer karakter met een groot terras aan de waterkant. Vanaf het terras heb je een fantastisch uitzicht over de mooie haven en het IJmeer.

Website: https://www.harbor-house.nl/

Kleur in natuur

LotS

Marina Muiderzand

Jachthaven Marina Muiderzand heeft alles voor liefhebbers van water en varen en bevindt zich centraal in het gebied. Er zijn in totaal 950 ligplaatsen. De Marina heeft ook tiny wagons, trekkershutten, camperplaatsen en beach lodges. Op het terrein van de haven vind je alle voorzieningen en services, van minimarkt tot botenlift.

Website: https://www.marinamuiderzand.nl/

Poortdok

Het gezellige strandrestaurant Poortdok is gevestigd aan het Almeerderstrand. Je kunt bij Poortdok terecht voor een heerlijke lunch en diner.

Website: http://poortdok.nl/

Regatta Center Muiderzand

Het Regatta Center Muiderzand is hét centrum voor de jeugdzeilsport. Het Regatta Center biedt diverse faciliteiten voor de jeugdzeilsport. Ook kun je hier leren zeilen op de zeilschool of je aansluiten bij de jeugdzeilvereniging.

Website: https://www.regattacentermuiderzand.nl/

Speelwildernis

Stad en Natuur

Sun Runners

Nieuw bij Marina Muiderzand is strandpaviljoen Sun Runners. Geniet bij het paviljoen op het strand van easy food met een Caribische en Mexicaanse twist. Je kunt er ook terecht voor een lekker drankje.

Website: https://www.marinamuiderzand.nl/eten-en-drinken/strandpaviljoen-sun-runners

Vis à Vis

Theatergezelschap Vis à Vis speelt haar openluchtvoorstellingen op een vaste vestiging bij het Almeerderstrand. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. Een aanrader!

Website: https://visavis.nl/