SLA_1080_2021-4-wat-is-ally

12 en 13 november

Dé ultieme Allytrui!

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 november presenteert Kasper Jongejan de resultaten van zijn identiteitsonderzoek bij Atelier StrandLAB met een expositie! Dit onderzoek startte allemaal met de vraag: Hoe verwerk je Almere in het ontwerp van een trui?

De expositie is op 12 november open van 12.00 tot 17.00 uur. Op 13 november ben je welkom van 13.00 tot 17.00 uur. Kasper geeft op allebei de dagen een korte presentatie om 13.00 uur en om 15.00 uur. Toegang is gratis, maar voor de presentaties dien je te reserveren. Dat kan hier. Bij toegang van het atelier vragen we om een coronabewijs.

Almere en het water?

In het atelier werkt hij aan een vooronderzoek voor een groter project waarin hij samenwerkt met Knitwear Lab en de Almeerse Wolunie. Het doel? Een echte Almeerse schipperstrui op de markt brengen waarbij Almere en de relatie tussen Almeerders en het water  terugkomen in een specifiek patroon.

De Almeerse kustlijn en het water zijn startpunten voor zijn onderzoek. Zo hebben de dorpen aan de voormalige Zuiderzee allemaal hun unieke schipperstrui, waaruit je de afkomst van de visser kon herleiden. Kasper gaat met verschillende Almeerders in gesprek om inspiratie op te doen voor een Almeerse variant, met de nieuwe stad en de tijdgeest van vandaag als uitgangspunt.

Kasper bezocht verschillende plekken in Almere, zoals het Erfgoedhuis en het Stadsarchief en sprak met allerlei inwoners, waaronder een aantal opvallende namen: burgemeester Franc Weerwind, Nico van Duijn (de eerste dokter van Almere en een van de eerste inwoners), Stefano Hennevelt en Mitchell Geleijnse (oprichters van Ally Life), Cheryl Mak (eigenaar van Finish Your Breakfast en directeur van Stichting Twisted) en Alaeddine Touhami (voorzitter Huis van Vrede).

Over Kasper Jongejan

Kasper is een modeontwerper uit Almere. In zijn werk laat hij zich graag inspireren door deze stad. Identiteit en leefomgeving zijn voor hem belangrijke thema’s. Kasper is altijd op zoek naar vernieuwing in materiaal en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Nieuwe technieken zoals lasersnijden en graveren, 3D-printen en recycleprocessen komen geregeld voor in zijn collecties. Die vernieuwing verbindt hij vaak aan maatschappelijke thema’s.