SLA_1080_2022-2-van der Ham-7153

2 oktober 2022

Oerknal | Deel je herinneringen aan Strandpaviljoen ’t Muiderzand!

Ging jij vroeger weleens een ijsje eten bij Strandpaviljoen ’t Muiderzand? Was jij een echte stamgast van het eerste uur of heb je juist recente herinneringen aan de plek en meneer Van der Ham? Kom dan op 2 oktober naar onze Erfgoedateliers en deel je verhaal.

Paviljoen ‘t Muiderzand was de eerste strandtent van Almere die zich in de jaren 70 vestigde op het Almeerderstrand. Wij zijn benieuwd wat de strandtent heeft betekend voor de ontwikkeling van het Almeerderstrand en op welke manier mensen zich verbonden voelen met de plek. 

Heb jij nog unieke of bijzondere foto’s of voorwerpen die verbonden zijn aan het paviljoen of aan de begintijd van het Almeerderstrand? Wij zijn benieuwd naar je herinneringen en je toekomstdromen.

Wanneer: Zondag 2 oktober

Waar: Op het Almeerderstrand, verzamelen bij Atelier StrandLAB.

Aanmelden: Meld je aan door een mail te sturen naar cleo@strandlab-almere.nl

Erfgoedatelier 1: van 12.30 tot 13.30 uur – herinneringen 
Onder leiding van journalist Robert Mienstra gaan we in gesprek met deelnemers over de herinneringen die ze hebben aan het paviljoen en onderzoeken we hoe die herinneringen samenhangen met de ontstaansgeschiedenis van het Almeerderstrand. Deelnemers nemen verhalen en objecten mee. Stadsarchief en Erfgoedhuis sluiten hier ook bij aan. En er zal vanuit een breder perspectief gereflecteerd worden op de ontstaansgeschiedenis van het Almeerderstrand. Met voordrachten van dichter Mario Withoud. 

13.30 – 14.00 uur – koffiepauze

Erfgoedatelier 2: van 14.00 tot 15.30 uur – emoties en waarden met Imagine IC en de Reinwardt Academie 
Emotienetwerken is het samen onderzoeken van de complexe interacties tussen mensen en erfgoed en mensen onderling. Het maakt mensen ‘erfgoedwijs’. Het geeft ze de benodigde competenties om zich kritisch tot erfgoed te verhouden, empatisch te zijn voor andere opvattingen en het gesprek daarover te voeren . Het zijn vaardigheden die kunnen helpen bij de vaak emotioneel geladen omgang met het verleden in het heden. Samen met deelnemers brengen we stakeholders, waarden en emoties in kaart om zo inzicht te krijgen in de dynamiek rondom het Almeerderstrand.

15.30 – 15.45 uur – koffiepauze

Erfgoedatelier 3: van 15.45 tot 16.45 uur – toekomstgesprek
Onder leiding van journalist Robert Mienstra bespreken we de uitkomsten van de vorige twee sessies en bespreken we ook de toekomstdromen voor het paviljoen en wat die zeggen over de toekomstdromen voor het Almeerderstrand.

Deze sessies worden door StrandLAB vastgelegd om de resultaten van de sessies breed te kunnen delen met onze achterban en andere geïnteresseerden.