SLA_1080_2021-1-Tas-Mia-Stik

Doe mee aan workshops met mode en duurzaamheid

Samen met Kasper Jongejan, Mia Stik, Naomi Neijssen (SEEFD) en Laura Meijering verzorgt Jim van der Wardt een reeks workshops waarbij mode, creativiteit en duurzaamheid vooropstaan. Een mooie combi, want het milieu raakt steeds meer verontreinigd door de manier waarop mensen met hun spullen en afval omgaan. De mode-industrie is met een gigantische overproductie momenteel een van de meest vervuilende industrieën. Jaarlijks worden er 100 miljard kledingstukken geproduceerd voor het deel van de 7,7 miljard mensen dat in staat is nieuwe kleding te betalen. Do we need to say more?

Workshops

De vier Almeerse ontwerpers en modemakers hebben allemaal hun eigen stijl en aanpak, maar ze delen de wens om de huidige modewereld te veranderen. In de maanden mei tot en met augustus kan jij met hen aan de slag. In augustus komt alles samen in Atelier StrandLAB met een modeshow.

Data

  • Zaterdag 22 mei workshop Kasper Jongejan – gun je kleding een tweede leven
  • Zaterdag 19 juni workshop Mia Stik – maak je eigen tas
  • Zaterdag 17 juli workshop Naomi Neijssen – geef je kleding een tweede kans met druktechnieken
  • Zaterdag 14 augustus workshop Laura Meijering – een zelfgemaakte kimono
  • Zondag 15 augustus modeshow

Tijdens de workshop leer je zelf iets van textiel te maken. Machines en gereedschap zijn aanwezig. Voor sommige workshops moet je zelf materiaal meenemen (details volgen). Het gaat in ieder geval altijd om restmateriaal of kleding/textiel waar jij niets meer mee doet.

Wil je meedoen?

Kun je met een naaimachine overweg en wil je meedoen? Meld je dan aan met een mailtje te sturen naar tessa@strandlab-almere.nl o.v.v. de workshop met de datum waaraan je wil meedoen en je leeftijd. Vanwege de coronamaatregelen is er een maximumaantal deelnemers. We laten je weten of er plek is.

Corona

We houden rekening met de dan geldende coronamaatregelen. Blijf bij klachten thuis!