SLA_1080_2020-3-waterspecial-food

Gaat niet door vanwege de aangescherpte coronamaatregelen

Doe mee met de Foodphotochallenge

De foodphotochallenge gaat op dit moment vanwege de coronamaatregelen niet door. Zodra er weer meer mag, laten we weten of er andere data komen.

Wat eten we? Waarom eten we dat? Hoe eten we in de toekomst? Is dat anders dan nu, waardoor verandert dat, is het gezonder? Aeres Hogeschool Almere onderzoekt deze vragen tijdens Foto Voedsel Almere. Het doel is om inzicht te krijgen in voedingskeuzes van Almeerders. We doen dit door foto’s te maken van eten en door deze foto’s tijdens de workshops te bespreken. StrandLAB doet mee aan het onderzoek omdat diabetes type 2 en overgewicht helaas een probleem zijn in Almere. Kunnen we met gezondere voedingskeuzes het tij keren?

Workshops

Het project gaat op dinsdag 20 oktober van start om 19.30 uur. We beginnen met een introductie van het onderzoek en een kennismaking. Daarna gaan we aan de slag met het maken van foto’s. Op dinsdag 3 november komen we weer amen om de foto’s aan elkaar te presenteren en onderling te bespreken. Tijdens een derde bijeenkomst (datum nader te bepalen) geeft de beroemde kookboekauteur en foodstylist Nadia Zerouali een kookworkshop waarin we gaan experimenteren met recepten van de toekomst. Tijdens die workshop zal ook de vraag aan bod komen hoe we in de toekomst anders kunnen of zullen gaan eten.

Informatie die we verzamelen

De informatie die we halen uit dit onderzoek zal bijdragen aan inzicht in onze gezondheid en hoe we in de toekomst zullen eten. Deelname is vrijwillig en we zullen geen persoonlijke gegevens van je verzamelen in het onderzoek, buiten de zaken die jezelf deelt. Je inbreng wordt anoniem verwerkt en anders zullen we daar toestemming voor vragen.

Data
  • Dinsdag 20 oktober om 19.30 uur
  • Dinsdag 3 november om 19.30 uur
  • Nog te bepalen datum voor de derde bijeenkomst
Aanmelden

Meld je aan als je mee wilt doen door een mailtje te sturen naar Tessa van StrandLAB Almere (tessa@strandlab-almere.nl) of Harrison van Aeres (h.awuh@aeres.nl). Je ontvangt van ons een link om online mee te doen met de workshop.