SLA_1080_Gronden

Doe mee met onderzoek naar ‘gronden’

Theatermaker Marinke Eijgenraam doet op het Almeerderstrand onderzoek naar wat het betekent om te ‘gronden’. De uitkomsten van het onderzoek gebruikt ze voor een productie die later te zien is bij Oerol en Over het IJ Festival. Van 17 t/m 19 mei heb je de unieke kans om aan dit maakproces bij te dragen. Ze zoekt nog testpubliek, dus meld je aan voor een van deze dagen!

Marinke vraagt zich af wat er met het spreekwoordelijke ‘gronden’ eigenlijk bedoeld wordt. Hoe wortel je op een nieuwe plek? Moet je daarvoor letterlijk in de aarde staan? Almere is, als jongste stad van ons land, hiervoor de ideale testlocatie. Hoe is voor de inwoners om hier te aarden?

Aan de hand van ervaringsgerichte experimenten (met je voeten letterlijk in de grond!) en gedachte-experimenten gaat Marinke op zoek naar antwoorden en inzichten voor haar voorstelling. Hoe ervaart een publiek haar uitprobeersels, leveren ze op wat ze wil bereiken of stuurt ze gedachtes en ervaringen de verkeerde kant op?

Nieuwsgierige mensen gezocht

Je fungeert als testpubliek van de uitprobeersels die Marinke doet. Met de informatie die dat haar oplevert, maakt ze een ervaringsgerichte theaterproductie. Jouw reacties en gedachtes n.a.v. deze proeven geeft haar inzicht in dat wat werkt of juist niet! Hiervoor nodigen we graag nieuwsgierige mensen uit die het leuk vinden om in deze vooronderzoekfase mee te werken. Ofwel: mee te doen met de experimenten en hier feedback op terug te geven. Elke gedachte telt en is voor Marinke heel waardevol!

Marinke Eijgenraam

Marinke is performer en theatermaker. Ze studeerde moderne theaterdans en mime. Haar werk varieert sterk in vorm. Ze maakt bijvoorbeeld installaties, maar ook choreografieën. Later dit jaar reist ze naar Senegal om zich te verdiepen in de Senegalese energieke sabardans ter voorbereiding op de toekomstige productie Tu peux pleurer. Deze zomer is Marinke een van de makers van het Atelier Oerol en Over het IJ, waar ze haar onderzoek In Ogenschouw – een bedrieglijke belofte tot gronden presenteert.

Praktische informatie

  • Breng sportieve schoenen mee of trek ze aan, naaldhakken werken het gronden tegen.
  • Laat je telefoon thuis of op de vliegtuigstand in je tas. Gronden gaat véél beter zonder telefoon.
  • Verwacht het onverwachte! Minimalistische proef of klein spektakel: een open houding is voor Marinke ideaal!
  • Duur: 1,5 uur tot maximaal 2 uur (inclusief ontvangst, napraten etc.)
  • Verzamelplek: strandrestaurant Poortdok, IJmeerdijk 1 Almere