SLA_1080_2022-1_Flevolab_tour_erwin-budding-1625

Dwars door Flevoland met de tweede Flevolabtour

Flevolab Tour

Deelnemers van de werkplaatsen van Flevolab, cultuurprofessionals, kunstenaars, makers en bestuurders reisden met een bus dwars door Flevoland. Op locatie kregen ze inzicht in de culturele initiatieven. Met het bezoek aan culturele organisaties, potentiële samenwerkingspartners en bijzondere locaties in Flevoland wordt de Flevolandse culturele infrastructuur verstevigd. Ook worden mogelijke samenwerkingen verkend en ontstaat inspiratie voor toekomstige activiteiten door heel Flevoland.

Werkplaats Nieuwe Makers

Tijdens de busreis hebben 11 deelnemers aan de Werkplaats Nieuwe Makers zich voorgesteld. Zij zullen lokaal onderzoek doen naar het landschap en de weerbaarheid van plekken in Flevoland.

Over Flevolab

Flevolab is een verbond van landelijk opererende cultuurinstellingen in Flevoland: podiumkunstenfestival 2turvenhoog, jeugdtheatergezelschap BonteHond, theatergroep Suburbia, theatergezelschap Vis à Vis en StrandLAB Almere. Samen maken ze een grote stap vooruit om de ‘culturele (zee aan) ruimte voor talent en experiment’ in Flevoland duurzaam te ontwikkelen. Het verbond staat open voor aanvullende partners uit andere locaties in Flevoland en vanuit andere disciplines.

www.flevolab.org