
Een spokenwordlaboratorium met Sandy Bosmans
In opdracht van StrandLAB werkte spokenwordartiest Sandy Bosmans samen met een groepje jongeren aan spoken word over de wijk. Milou, Nour, Brayan, Olivia en Nina gingen aan de slag schreven over plekken uit de wijk waar ze een speciale herinnering aan hebben of waar ze zich mee verbonden voelen. Sandy leerde hen alles over ritme en taal. Ze namen hun teksten op in de studio van Rapper Kaascouse. Het resultaat presenteren ze op 2 oktober om 15.30 uur tijdens Oerknal! Kun je hier niet bij zijn? Luister dan naar de podcast.
Je omgeving opnieuw ontdekken
Het is voor niemand een verrassing dat we de afgelopen twee jaar heel erg beperkt waren in onze bewegingsvrijheid. Ook mentaal vraagt dat veel van ons. Er zijn ongetwijfeld momenten geweest waarop je ergens anders had willen zijn. Misschien ben je hier in gedachten ook weleens naartoe gereisd. Ook jongeren zijn enorm getroffen door deze veranderingen. De omgeving samen op een creatieve wijze opnieuw ontdekken (zien, ontdekken en ervaren wat er wel is) kan hierbij enorm helpen en van belang zijn.
Programma
In samenwerking met StrandLAB Almere kunnen jongeren met spoken word aan de slag en ontdekken wat hun eigen omgeving aantrekkelijk maakt. Ze leren alles over ritme en taal van spokenwordartiest en Poortbewoonster Sandy Bosmans. Samen met Sandy werken de jongeren aan hun eigen spokenwordgedicht en leren ze ook hoe ze dit ritmisch kunnen performen. Ze nemen hun teksten op in Studio SKENGGENG.
Over Sandy Bosmans
Sandy Bosmans is lokale programmamaker bij StrandLAB Almere. Als bruggenbouwer ontwikkelt ze een programma waarmee ze een nieuwe doelgroep en kunstvorm aan StrandLAB verbindt, en waarmee het talent van deze jongeren een podium krijgt.
Sandy Bosmans is geboren in Amsterdam maar getogen in Almere. Op vrij jonge leeftijd ontdekt zij haar liefde voor taal. Eenmaal volwassen begint ze haar werk als schrijver en maker te delen met publiek, onder meer als spokenwordartiest. In 2014 wordt ze lid van de Poetrycircle, waar ze inmiddels zelf als coach is aangesteld. Als poetry slammer wint ze meerdere regionale slams en bereikt ze in 2016 de halve finale van de NK poetry slam. In 2017 ontstaat er in samenwerking met goede vriendinnen het spokenwordplatform Art Harder. In 2019 schrijft ze voor Nieuwe stukken haar eerste theaterstuk: Thuiskomen. Je kunt haar werk terugvinden in de bundel genaamd En ze leefde nog en de bloemlezing Hardop. Het afgelopen jaar werd ze onder andere vaak gevraagd als workshopdocente en schreef ze de teksten voor het toneelstuk Storm voor wie wakker is van House of Nouws. Je kunt haar ook nog regelmatig terugvinden op het podium en is zij recent aangesteld als taalcoach voor de kunstbende Flevoland.