SLA_1080_2021-4-Watertalks_erwin-budding-3965

Zaterdag 9 juli, van 14.00 tot 16.00 uur

StrandLAB x Oerol: een zoute sessie met De Onkruidenier

Hoe kunnen we ons aan een steeds zouter landschap aanpassen? Ga zaterdag 9 juli mee met De Onkruidenier, duik in het waterlandschap rondom het IJmeer en leer een zoutminnend mens te worden.

In deze expeditie zetten we al onze zintuigen op scherp en zoeken we naar nieuwe manieren om om te gaan met een snel veranderend landschap. Je ontdekt verhalen over de weerbarstige band tussen zoet en zout in het landschap en leert van dieren en planten die de dynamiek van het water omarmen.  Zetten we het water aan de lippen, happen we naar adem of trainen we de elasticiteit van onze longen? Samen ontwikkelen we een nieuwe taal die klank, lichaam en landschap met elkaar verbindt. 

Dein en dobber mee met De Onkruidenier en ontdek je waterbestendigheid.

Van 14.00 uur tot 16.00 uur
Start: Atelier StrandLAB, IJmeerdijk 1b.
Bestel je tickets hier.

Residentie
In juli 2021 is ontwerperscollectief De Onkruidenier gestart met een kunstresidentie bij StrandLAB, die voortvloeit uit een samenwerking met Oerol. Lees hier meer over de residentie.

Over de Onkruidenier
Kunstenaarscollectief de Onkruidenier is opgericht in 2013 en het team bestaat uit Jonmar van Vlijmen, Rosanne van Wijk en Ronald Boer. Het collectief onderzoekt historische, culturele en potentiële transformaties van de natuur en haar mogelijkheden de mens te evolueren. Zij doen – vaak in gezamenlijkheid met publiek – veldwerk, verzamelen planten, de verhalen en geschiedenissen die daaraan verbonden zijn. Als ecosysteem futuristen speculeren ze over aquatische cultuur om tot nieuwe interpretaties te komen over de relatie tussen mens en (stads)natuur, zowel boven als onder de zeespiegel. Een belangrijke rol hierbij speelt het bevragen van systemen die veelal als vanzelfsprekend beschouwd worden. In de ontwikkeling van hun werk zorgen interacties met publiek en experts zoals boeren, bewoners en wetenschappers voor nieuwe verhalen.