SLA_1080_2020-4-Stil.het-strand-2

En het was nog lang STIL. op het strand

In het eerste weekend van oktober speelde de voorstelling STIL.het strand. Een theatrale tour op het Almeerderstrand ontwikkeld door Lieke Benders van Hoge Fronten. De voorstelling was de uitkomst van haar onderzoek als artist in residence voor StrandLAB Almere.

Elke voorstelling eindigde met een klein buurtfeestje dat elke dag in het teken stond van een andere bewoner. Een van die bewoners was Mariska Soe Wongsopawiro. Zij maakte voor haar feestje deze vlog.

Artist in residence

Sinds maart 2020 was Lieke Benders als artist in residence actief bij StrandLAB Almere. Tijdens diverse residenties onderzocht zij het Almeerderstrand, de omgeving en haar bewoners. Schrijver Saskia de Haas schreef columns over twee van die residenties: De Duinmens en Onze tweede residentie in Almere DUIN.

Omroep Flevoland was erbij en maakte dit filmpje: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/196996/luisteren-naar-verhalen-rond-het-almeerderstrand#

Hoge Fronten/Lieke Benders en STIL.

Sinds 2017 doet theatergezelschap Hoge Fronten, onder leiding van Lieke Benders, onderzoek naar stilte en stilstand. Vanuit STIL.het lab in klooster Wittem creëert Hoge Fronten, samen met anderen, al vier jaar lang een groeiende reeks voorstellingen, performances en installaties rondom stilte.