SLA_1080_2020-4-Suze-van-Miltenburg

Even voorstellen: student in residence Suze

Mijn naam is Suze en met dit bericht stel ik me graag aan je voor. Vanaf november werk ik als student in residence voor StrandLAB. Ik heb een achtergrond als theatermaker en vanuit de masterstudie Community Development aan de Hogeschool Utrecht verdiep ik me de komende twee jaar in het begrip community. StrandLAB wil een levendige en betrokken community ontwikkelen met omwonenden, kunstenaars en ondernemers die actief zijn in de ontwikkeling van het gebied en zich daar gezamenlijk verantwoordelijk voor voelen. Ik ga aan de slag met vragen als: Hoe wordt een buitenlaboratorium als StrandLAB een lab voor de stad? Wanneer ontstaan er duurzame relaties? En, hoe draagt een cultureel lab als dit bij aan de ontwikkeling van de stad en de mensen die daarin leven?

In de eerste maanden van het onderzoek richt ik me vooral op kennismaking en oriëntatie. Ik kijk er dan ook naar uit om jullie – partners, makers, toeschouwers, en stadgenoten van StrandLAB – te ontmoeten. Met observaties, enquêtes en ontmoetingen verzamel ik zoveel mogelijk perspectieven op de vragen die mij bezighouden.

Wil je meedenken? Mij met bepaalde plekken, mensen of initiatieven kennis laten maken? Vind je het leuk om opgedane ervaring te delen of wil je op een andere manier betrokken zijn? Voel je dan vrij mij te benaderen en een mail te sturen naar suze@strandlab-almere.nl.