Laden Evenementen

16 juli 2019,13:30 - 16:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)
wekelijks op dinsdag

Zomeractiviteiten op de dinsdagmiddag

Deze zomer kun je elke dinsdagmiddag experimenteren met water, je zintuigen testen en werken met kunstenaars bij strandrestaurant Poortdok. Leef je uit met proefjes en met kwasten. Doe mee op 16, 23 of 30 juli of 6, 13 of 20 augustus tussen 13.30 en 16.00 uur.

Word een waterexpert!

Almere doet samen met zijn inwoners onderzoek naar het water in de stad. Wat zijn de beste locaties om te zwemmen, te varen of lekker in het gras langs het water te liggen? Welke stoffen, bacteriën en organismen komen er in het water voor? Wat is perfect en wat kan er beter? Samen met de waterexperts werk je aan het onderzoek Almere meet Water bij de activiteit van Stad & Natuur. Meer informatie vind je op www.almeremeetwater.nl.

De Kunstbus bouwt havenwerkplaats op het strand

Wist jij dat Almere vroeger op de bodem van de zee lag? Wat zou jij doen als Almere onder water kwam te staan? In een speciale havenwerkplaats ga je onder andere met kunstenares Foktje Verhoef aan de slag met het thema Almere onder water. Daarnaast kan je de mooiste kunstwerken maken aan de kindertafel bij de nieuwe, knalgele Kunstbus van stichting KLEURinCULTUUR. Iedereen tussen de 4 en 12 jaar is welkom om samen met ons een mooi kunstwerk te maken. Dat neem je na afloop natuurlijk mee naar huis. Meer informatie over KLEURinCULTUUR vind je op www.kleurincultuur.com.

Test je zintuigen

Hoe is het om je zintuigen heel bewust te gebruiken? Hoe smaakt schoonheid? Heeft kleur effect op je emoties? Wat voel je als je niets kunt zien? Dit ontdek je in het Labyrinth of the Senses met kunstenaars van de Almeerse stichting CitySenses. Zij werken op het Almeerderstrand aan dit wel heel bijzonder kunstwerk: een zintuigelijk doolhof.

Tijdens de middagen kun je onderdelen van de belevingskamers van dit doolhof uittesten. Wat jij proeft, ruikt, voelt, ziet en hoort gebruiken de kunstenaars bij de bouw van het definitieve zintuigendoolhof. Dit gaat eind september open op het Uitfestival in het stadscentrum. Kijk op citysenses.nl voor meer informatie.

Doe mee!

Doe mee op 16, 23 of 30 juli of 6, 13 of 20 augustus tussen 13.30 en 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.
Je vindt ons bij strandrestaurant Poortdok, IJmeerdijk 1.
Kinderen krijgen een stempelkaart. Doe je mee met alle drie de activiteiten, dan kan je je volle kaart inleveren bij Poortdok voor een ijsje!

Alle kinderen krijgen (zo lang de voorraad strekt) ook een goodybag van Growing Green Cities mee naar huis bij de activiteit van Stad & Natuur (Almere meet Water).

Groep

Kom je met een groep kinderen dan is het fijn als je je van tevoren aanmeldt, dan kunnen wij daar rekening mee houden.
Mailen kan dan naar info@strandlab-almere.nl.


      

Gegevens

Datum:
16 juli 2019
Tijd:
13:30 - 16:00

Locatie

Strandrestaurant Poortdok
IJmeerdijk 1
Almere, 1309 BA