Field Academy

Wat is Field Academy?

Tussen wilde maakbaarheid en maakbare wildheid

Het landschap ontdekken door middel van geur, geluid en beweging: het kon tijdens de zomersessies van de Veldacademie. Lees het verslag van Renske Maria van Dam.

Lees verder

Programma Veldacademie zomersessies

Drie dagen lang het landschap ontdekken door middel van geur, geluid en beweging. Doe van 11-13 augustus mee met de Veldacademie.

Lees verder

Kijken als een otter, pad of meeuw

Elf studenten landschapsarchitectuur verplaatsten zich in een zelfgekozen dier en richtten de blik op het Almeerderstrand. Zo ontwierp de Almeerse Ahmed Ibrahim een ottermoeraslandschap.

Lees verder

Field Academy welk dier herken jij?

Veldonderzoek studenten leveren mooie filmpjes op. Welk dier herken jij? Bekijk de filmpjes hier of kom de posters bij Poortdok bekijken.

Lees verder

Field Academy Intimate Spaces met Rietveld Academie

Studenten van de Rietveld Academie gaan in Almere Poort aan de slag met veldonderzoek.

Lees verder

Field Academy met curator Cocky Eek

De Field Academy is een interdisciplinair programma dat wordt ontwikkeld in samenwerking met Cocky Eek van FoAMlab.

Lees verder

Terugblik winterschool met ArtScience Interfaculty

Studenten ArtScience werkten begin maart tijdens de winterschool op het strand. Het eindresultaat was een mooie compositie met de elementen water, wind en zand.

Lees verder

ArtScience-studenten nemen zand op de korrel

Vanaf 9 tot en met 13 maart werkten er twaalf studenten van ArtScience Interfaculty op het Almeerderstrand. Onderzoeksthema dit keer? Het zand.

Lees verder

ArtScience opent geblinddoekt het academische jaar

Begin september werkten de uitvinderachtige studenten van ArtScience tijdens de zomerschool op het Almeerderstrand aan de openingsperformance van hun academische jaar.

Lees verder

Presentatie winterschool Patterns of Ebb and Flow

Twaalf internationale studenten van de ArtScience Interfaculty vinden inspiratie in windkracht vijf en regenbuien aan de kust in Almere Poort. Hun belevingen proberen ze om te zetten in een installatie of compositie.

Lees verder