Fréderique Kreeftenberg

‘Buiten spelen, dingen ontdekken, bedenken en maken. Activiteiten die bovenaan mijn lijstje “favoriet” staan. Opgeleid als stadssocioloog en voorheen vooral werkzaam als maatschappelijk ondernemer, heb ik via deze activiteiten gewerkt aan vraagstukken verbonden aan sociale cohesie, klimaat en kunst & cultuur in de gebouwde omgeving.
Daar waar de gebouwde en de sociale omgeving met elkaar interacteren, zit de kern van mijn fascinatie. Wat maakt een plek aantrekkelijk om in te verblijven? Welke rol speelt kunst & cultuur daarin? Hoe werkt dat in een stad als Almere? Vragen waarvan ik de antwoorden vanuit StrandLAB graag samen met jou en onze residenten wil onderzoeken.

De afgelopen jaren heb ik vooral gewerkt aan projecten in de publieke ruimte van Rotterdam met en door bewoners, samen met ondernemers, kunstenaars, makers en overheden. Daarnaast was ik bestuurslid van Stichting LOKAAL, centrum voor democratie in Rotterdam. Het afgelopen jaar heb ik als interim directeur LOKAAL geleid.

Naast StrandLAB werk ik nog als stadssocioloog en als maker. Als maker zet ik gevonden materialen en verhalen in een nieuwe context. Ik maak collages, podcasts en meubels.’