SLA_1080_2021-1.jpg-Kasper-Jongejan-XXX-Look-5

Zaterdag 22 mei 2021

Gun je trui een tweede leven #Fashionworkshop 1

De provincie Flevoland wordt ook wel New Land genoemd. Deze term wordt vaak in één adem genoemd met Almere en is daarom een belangrijke benaming geworden voor deze stad. Kasper Jongejan is in Amsterdam geboren maar in Almere opgegroeid. Hierdoor is hij vaak in beide steden te vinden en gebruikt deze dan ook vaak als startpunt voor zijn werk. Kasper is regelmatig op zoek naar de link tussen dit ‘oude’ en ‘nieuwe’ land. Wie zijn deze mensen, hoe leven deze mensen en waar komen deze mensen vandaan? De identiteit en leefomgeving van de mens blijft Kaspers grootste inspiratie. Hoewel beide steden in dezelfde regio liggen zijn ze totaal verschillend. Hierin ligt ook de grootste inspiratie en motivatie voor Kasper om met de titel New Land designer zijn naam te vestigen als modeontwerper.

Vernieuwing en duurzaamheid

Kasper is altijd op zoek naar vernieuwing in materiaal en de verwerking hiervan en hij heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Nieuwe technieken zoals lasersnijden en graveren, 3D-printen en recycleprocessen komen geregeld voor in zijn collecties. Deze vernieuwing verbindt hij vaak met een maatschappelijke thema. Het vertalen van de tijdsgeest naar mode biedt voor Kasper een verwerkingsproces van het alledaags leven.

Wat ga je doen?

De workshop met Kasper richt zich op bewustwording van de textielindustrie en hoe we hier als consument bewuster mee om kunnen gaan. Als deelnemer werk je met verschillende textielsoorten. Je leert creatief te denken, samen te werken en experimenteert met verschillende technieken. Met het textiel bekleed je samen een sculptuur van 2 meter hoog, met de vorm van de letter ‘A’ van Almere. Het sculptuur vertegenwoordigt samenwerking, cohesie en de creativiteit die schuilgaat in Almere. Wanneer de sculptuur af is, kan het vervoerd worden naar het Almeerderstrand.

Het is Kasper’s wens om deze workshop in verschillende stadsdelen van Almere te laten plaatsvinden. Hij wil uiteindelijk het woord Almere gespeld hebben.

Meedoen?

Deze workshop zit al vol. Je kan je nog wel inschrijven voor de andere workshops.

Kun je met een naaimachine overweg en wil je meedoen? Meld je dan aan met een mailtje naar tessa@strandlab-almere.nl o.v.v. de workshop met datum waaraan je wil meedoen en je leeftijd. Vanwege de coronamaatregelen is er een maximumaantal deelnemers. We laten je weten of er plek is.

Praktisch

Let op! De workshop vindt plaats op locatie. Adres: de steiger 24, Almere Haven.
De workshop duurt van 13.00 tot 15.00 uur. Er is plek voor vijf deelnemers.

Meenemen

Er zijn naaimachines in het atelier, maar je moet wel zelf textiel  meenemen die in het gezamenlijke sculptuur verwerkt worden. Geef die oude trui een nieuw leven!

Corona

We houden rekening met de dan geldende coronamaatregelen. Blijf bij klachten thuis en meld je dan bij ons af.

Mode en duurzaamheid met Jim van der Wardt

Almeerse ontwerper Jim van der Wardt is een van de programmamakers van StrandLAB Almere. Samen met vier Almeerse modeontwerpers Kasper Jongejan, Mia Stik, Naomi Neijssen (SEEFD) en Laura Meijering, heeft hij een programma samengesteld met en voor makers op het gebied van duurzaamheid en mode. Je kunt meedoen aan een reeks workshops waarbij mode, creativiteit en duurzaamheid vooropstaan.

In augustus bundelen de designers hun krachten in Atelier StrandLAB met een modeshow. Lees hier meer over het programma.