SLA_1080_Strandwachters-2

Heb je de Strandwachters al ontdekt?

Zaterdag 29 juni zijn de eerste Strandwachters onthuld op het Almeerderstrand. Strandwachters zijn zit- en ligobjecten met een verhaal. Uitgerust met een QR-code vertellen ze je alles over de ontstaansgeschiedenis van de Flevopolder. Maar je kan er ook gewoon lekker op zitten en over het water uitkijken. Op 22 november worden er zes strandwachters bij geplaatst en vormen ze met de drie die er al staan een mooie route langs het strand.

Onthulling eerste drie Strandwachters

Heemraad Jo Caris van Waterschap Zuiderzeeland viel de eer te beurt om de eerste drie Strandwachters te onthullen. De feestelijke opening werd omlijst met voorstellingen van Suburbia in de Buurt en een picknick georganiseerd door DUIN-bewoners.

Gebundelde krachten

De Strandwachters zijn een samenwerking tussen Marina Muiderzand en StrandLAB Almere. Zij bundelen de krachten om het gebied voor fietsers en strandgangers aantrekkelijker te maken. De verhalen die ze vertellen gaan over nieuw land ontstaan op de voormalige zeebodem. Ze zijn geschreven door de in Almere geboren en getogen ontwerper Lieke Frielink. Architect Arjen van Vulpen van Studioworks Design ontwierp de objecten, die milieuvriendelijk gebouwd zijn met gebruikte steigerhouten delen van Marina Muiderzand. Het project Strandwachters is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Dijk & waterfonds van Waterschap Zuiderzeeland en met een subsidie van de provincie Flevoland. Op 22 november 2019 is de opening van de gehele route met negen objecten over een traject van drie kilometer lengte.

Bewegwijzering

Naast de eerste Strandwachters is er ook een prototype voor bewegwijzering op het strand geplaatst. Het ontwerp is van de Almeerse kunstenaar Erik Fakkeldij. Met de bewegwijzering wordt de looproute tussen het station en het strand duidelijker aangegeven.

Meer informatie over de Strandwachters vind je hier.