SLA_1080_2020-3-Waterscape

Dolly Collective onderzoekt waterlandschap

Het Dolly Collective bestaat uit drie performers en makers van de mimeopleiding aan Academie voor Theater en Dans in Amsterdam én hond. De drie zijn: Zoë Schollée, Maja Grzeczka en Rachel Schuit. De gezamenlijke interesse in het werken vanuit het lichaam en het landschap is het bindmiddel van dit collectief. De naam komt van de golden retriever die ook met hun meewerkt.

Onderzoek

Tijdens de artist in residency in Atelier StrandLAB onderzoeken ze het waterlandschap. Dit doen ze vanuit het spelende, nieuwsgierige en zintuigelijke lichaam. Hoe verhoudt dat zich tot de elementen?

‘Tijdens ons verblijf in Atelier StrandLAB onderzoeken wij het landschap van water. Al drijvend, duikend, dobberend en ondergedompeld verzamelen we materiaal waarmee we een performance maken’, legt Rachel Schuit uit.

Eerder dit jaar werkte Rachel Schuit samen met Cocky Eek op het strand in Almere tijdens de Winterschool. Met studenten van de ArtScience Interfaculty onderzochten zij hoe je kan componeren met het element zand. Deze samenwerking wordt nu voortgezet.

Ben je nieuwsgierig naar ons proces?

Doe dan mee met de open onderzoeksdagen. Het Dolly Collective organiseert een paar inspiratieonderzoeksdagen waar jij ook bij kan zijn. Zo kan je zien hoe het collectief te werk gaat en kan je zelf ook een bijdrage leveren.


Zaterdag 31 oktober: vanwege de nieuwste coronamaatregelen gaat dit niet door

Lezing over het water en de otter

Stadsecoloog Ton Eggenhuizen vertelt je er alles over in deze lezing. Ga met hem in gesprek over de geschiedenis van water in Almere en over wat voor leven het herbergt, zoals de otter Hij bespreekt ook het boek Being a beast van Charles Foster, die wekenlang als een otter in het water probeerde te leven.

Tijd: 13.00-15.00 uur
Plek: Atelier StrandLAB

Aanmelden: Stuur een mailtje naar tessa@strandlab-almere.nl


Zaterdag 7 en zondag 8 november: vanwege de nieuwste coronamaatregelen gaat dit niet door

Bouw een vlot met Scouting Hannie Schaft

Drijven of zinken? Dat is de vraag! Onder leiding van een scoutingsteam leren we vlotten bouwen en testen we deze op het water. Kom je ook?

Tijd: 13.00-17.00 uur
Plek: Atelier StrandLAB

Aanmelden: Stuur een mailtje naar tessa@strandlab-almere.nl

Trek warme kleding aan en neem iets droogs mee, want kans op zinken bestaat.


Woensdag 25 november: vanwege de nieuwste coronamaatregelen gaat dit niet door

Try-out

Het Dolly Collectief gaat testen met publiek. Dus kom kijken en laat ze weten wat jij ervan vindt.

Tijd: 16.30-18.00 uur
Plek: Atelier StrandLAB

Aanmelden: Stuur een mailtje naar tessa@strandlab-almere.nl

Het vindt buiten plaats, dus trek warme kleding aan.