SLA_1080_2021-3-Mo-Hersi-en-Said-El-Abboudi-tijdens-hun-WaterWalk---foto-door-Raidri-Macaya

Het IJmeer verbinden met je roots

Op 5 juni liep Almeerse cabaretier Mo Hersi samen met zijn vrienden van het World Team, Raidri Macaya en Said El Abboudi, mee met WaterWalks IJmeer. Dit was een wandelroute langs het IJmeer van Durgerdam tot aan het Almeerderstrand.

Collectief LUDWIG en StrandLAB Almere organiseerden deze wandeling om de staat van het IJmeer en zijn oevers verder in kaart te brengen, samen met bewoners, creatieve makers, wetenschappers, bezoekers en bestuurders. Dit deden ze om duidelijk te maken wat klimaatverandering doet met ons waterlandschap.

Diversiteitsteam

Het World Team staat voor meer diversiteit en inclusie. Mo richtte dit team op toen hij voor het eerst meeliep met de Nijmeegse Vierdaagse. Het viel hem toen op dat er relatief weinig verschillende nationaliteiten onder de wandelaars te vinden waren. Hij wilde zoveel mogelijk kleur toevoegen aan het evenement en besloot daarom het World Team op te richten. In dit team probeert Mo mensen uit verschillende landen met elkaar te verbinden.

Vlog

Tijdens WaterWalks IJmeer maakten Mo, Raidri en Said een vlog van hun wandeling. Ze delen wat zij van het IJmeer vinden en zoeken de verbinding op met hun eigen roots. In deze vlog kun je hun ontdekkingen bekijken:

WaterWalks IJmeer was een initiatief van LUDWIG en StrandLAB Almere en werd gerealiseerd met steun van Cultuurfonds Almere en Waternet.