GlurenbijdeBurenAlmere2018, 06

Huiskamerfestival

Gluren bij de Buren, foto: Maarten Eykman

Huiskamerfestival

Bewoners in Kustzone Poort/DUIN zetten hun huiskamers open voor elkaar en voor regionale bezoekers. Ze bieden een podium aan lokaal muziektalent: van jazz tot klassiek en singer-songwriter.

Wat gaan we doen?

Bewoners in Kustzone Poort/DUIN worden gestimuleerd om voor elkaar en voor regionale bezoekers hun huiskamers open te zetten en een podium te bieden aan lokaal muziektalent. Lokale artiesten krijgen de kans om zich te laten horen en de bezoekers kennis te laten maken met uiteenlopende muziekgenres; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats. De optredens zijn gratis of tegen een kleine vergoeding te bezoeken. Zo zijn inwoners en artiesten gezamenlijk – zonder financiële drempels – met cultuur bezig, ontmoeten zij elkaar in de intieme sfeer van de huiskamer en maken zij kennis met nieuwe plekken en muzikaal talent in dit gedeelte van de stad. Omdat Almere uitgestrekt is, is dit eerste huiskamerfestival binnen deze pilot gehouden in een kleiner gebied: Kustzone Poort/DUIN. Het vond plaats op 11 maart 2018.

Wat willen we bereiken?

De mensen in Kustzone Poort/DUIN met elkaar verbinden en zo de gemeenschap versterken. De leefbaarheid binnen de verschillende buurten bevorderen en laten zien hoe gastvrij en talentvol de stad en haar bewoners zijn. Lokale podiumkunst een steun in de rug geven met bijzondere optredens van lokale muziektalenten.

Terug naar alle pilots