SLA_1080_broedplaatstour-3.deltawerkpng

Inspirerende broedplaatstour 13 december 2019

Op vrijdag 13 december 2019 kon je mee met de derde broedplaatstour om Flevolandse culturele hotspots te verkennen. We tourden dit keer buiten de stadsgrenzen van Almere en trokken de polder in langs verschillende broedplaatsen en culturele plekken.

Met de tour wilden we inzicht krijgen in de lokale creatieve energieën en kijken waar verbindingen mogelijk zijn met initiatieven in Flevoland onderling en ook met het Almeerderstrand als buitenlaboratorium voor cultuur. Dit deden we door kunstenaars, makers en initiatiefnemers te bezoeken en met elkaar in gesprek te gaan. Ook in de bus was volop ruimte om elkaar te leren kennen. Het gezelschap bestond uit bijna 35 makers, beleidsmakers, studenten, kunstenaars en cultureel ondernemers.

Tourplekken

De plekken die we bezochten zijn XL De Ateliers in Dronten, WaterLAB32 in Marknesse, het kunstwerk Deltawerk// in het Waterloopbos met een uitleg van Land Art Flevoland en Prins te Paard in Nagele (met een korte terugblik op De Barak in Lelystad door Elias Tielemans).