SLA_1080_2022-F-Blue-Lines

20 mei, 2 sept. 2022

Jazz & poëzie bij StrandLAB

Almere heeft met zijn inmiddels 46-jarige bestaan de middelbare leeftijd bereikt. En hoewel nog steeds met afstand de jongste stad van Nederland, beginnen zich ook de contouren van een geschiedenis af te tekenen. In de alsmaar voortdenderende drang om te vernieuwen vergeten we soms dat er vanaf het begin al heel veel moois aanwezig was: Almere als een onbeschreven blad, vrij in te vullen en vorm te geven, met een immer aanwezige pioniersgeest.

Hoe is het sindsdien die tijdsgeest vergaan? Kunnen we als tegenwoordige bewoners nog iets van die vrijheid voelen? Kunnen we onze geest nog net zo spreekwoordelijk laten waaien?

Deze vraag leggen we deze lente en zomer voor aan het Blue Lines Trio van de Almeerse jazzpianist Michiel Scheen, bassist Raoul van der Weide en drummer George Hadow die op drie momenten in dialoog zullen treden met de volgende (Almeerse) dichters.

Op zondag 15 mei zal tijdens het StrandLAB Festival, de van oorsprong Arubaanse, maar al jaren in Almere woonachtige, dichter Quito Nicolaas optreden.

Kom naar het poëtische jazzoptreden over de Almeerse tijdsgeest

Zondag 15 mei van 13.00 tot 13.30 uur: bestel hier je tickets.
Zondag 15 mei van 14.00 tot 14.30 uur: bestel hier je tickets.

Paviljoen ’t Muiderzand (ter hoogte van IJmeerdijk 2, Almeerderstrand)
Prijs: € 3,50

Quito Nicolaas

Nicolaas studeerde in Nederland cultureel werk en volgde daarna de studies politicologie en rechten. Tijdens zijn studietijd en verblijf in Europa begon hij met schrijven. Zijn inspiratie ontleent Nicolaas aan zijn reizen, daarnaast vormen de ontwikkelingen in zijn geboorteland en de internationale politiek een inspiratiebron.

Vrijdagavond 20 mei zal Stemkunstenaar Han Buhrs samen met jong talent van de Almeerse woordkunstenaarsgroep Spraakwaterval aantreden.

Vrijdag 20 mei van 19.30 tot 21.00 uur: bestel hier je tickets.
Atelier StrandLAB
Prijs: € 3,50

Stemkunstenaar Han Buhrs (1955) vermengt in bestaande en zelf-verzonnen talen poëzie, songs, en krantenartikelen met geïmproviseerde- en gecomponeerde muziek. Al sinds de jaren ’80 verschijnt hij in diverse bezettingen met o.a. The Schismatics, POW ensemble, Palinckx, en The Ex op podia in binnen- en buitenland. Hij maakte talloze radio- en TV opnames, CD’s, werkte mee aan muziektheatervoorstellingen.
Brenno Mulder maakt deel uit van het Almeerse spoken word collectief Spraakwaterval. Hij heeft een passie voor filosofie en poëzie en combineert dit tot poëzie met filosofische diepgang. Met woordspelingen, bevragingen en kritiek die je aan het denken zet. Met een razend tempo van taal, tekens en theatrale elementen probeert hij de luisteraar te betrekken in zijn denken en constant zijn aandacht erbij te houden. Betty is onze mystery guest. Ook zij is afkomstig uit het Spraakwaterval collectief. Een goede wijn behoeft geen krans, alles over haar zal zich ontvouwen tijdens haar optreden.

Op vrijdag 2 september staat dichter, socioloog, en jazzliefhebber Wim van Broekhoven i.s.m. leden van de Almeerse dichtersclub Aldichter op het podium.

Vrijdag 2 september van 19.30 tot 21.00 uur: bestel hier je tickets.
Atelier StrandLAB
Prijs: € 3,50

Samensteller Miranda Driessen

Het jazz- en poëzieprogramma is samengesteld door programmamaker Miranda Driessen. Miranda studeerde af als docent muziek en docent solozang aan het Conservatorium van Maastricht. Daarna studeerde ze Compositie aan het Rotterdams Conservatorium.

Haar werk is in de hele EU uitgevoerd door vooraanstaande ensembles zoals Asko|Schönberg, DoelenEnsemble, Nieuw Ensemble, Orkest De Ereprijs en het Kokoro-ensemble.