SLA_2022_3_2022-05-15-StrandLAB-Festival_erwin-budding-3903

20 juli van 13.00 - 16.00 uur

Kinderworkshop Verwonderen en aquarelleren

Heb jij je weleens verbaasd over wat je op het strand vindt? Schelpen, steentjes maar ook: een lege fles, een munt of verkreukte chipszak. Als je geluk hebt, vind je op het Almeerderstrand misschien wel een heel oude rundertand. Of aardewerk en andere overblijfselen van de schepen op de Zuiderzee.

Doe ook mee met de workshop van Sietse van der Wal en  leer kijken en je verwonderen! In alles is wel iets moois te zien. Van jouw strandvondsten maak je een eigen aquarelschilderij. Bioloog en kunstenaar Sietse helpt je met de schildertechniek. Hij maakt onder meer kunstwerken van biologische vondsten, bijvoorbeeld gewoon wat hij op het strand vindt. Die  combineert hij dan met ‘levenloos’ materiaal, spullen gemaakt door de mens.

Praktische info

Deze workshop organiseren we samen met Stad & Natuur. Je betaalt er niets voor en je kunt tussen 13.00 en 16.00 uur langskomen bij Atelier StrandLAB en meedoen. De workshop is voor alle leeftijden, dus neem gerust je vrienden, vader, moeder, oma of opa mee.

Word waterbaas!

Stad en Natuur heeft ook speciale materialen bij zich waarmee we het water kunnen meten. Niet de diepte maar de kwaliteit! Dat is belangrijk, want is het veilig zwemwater? Komt er bijvoorbeeld ziekmakende blauwalg voor? En hoeveel poepbacteriën (E. coli) bevat het water? Je meetgegevens slaan we op. Ook op andere plekken in de stad meten Almeerders de waterkwaliteit en al deze gegevens verzamelen en analyseren we. Wil je meer weten? Kijk dan eens op almeremeetwater.nl.

Behalve dat het nuttig is, is het vooral leuk om water te meten. Dus vraag ons naar de materialen om het experiment te doen. Als je het vaker komt doen, dan ontdek je ook verschillen.