SLA_1080_2020-3-still-het-strand

2,3,4 oktober

Kom kijken bij STIL.het strand

STIL.het strand
Een theatrale tour op het Almeerderstrand

Boven het Almeerderstrand lichten vanaf een zuil de letters STIL. op. Vanuit hier word je meegenomen naar een verborgen strandtent met een bijzonder verhaal, naar bedjes op het strand waar DUIN’ers via de koptelefoon vertellen over de beruchte buurtapp, het wonen in de duinen en het nieuwe begin dat ze allemaal hebben gemaakt. De route eindigt op een klein buurtfeestje dat elke dag in het teken staat van een andere bewoner.

Speeldata STIL.het strand

vrijdag 2 oktober om 19.00 en 20.30 uur
zaterdag 3 oktober om 19.00 en 20.30 uur
zondag 4 oktober om 13.00 en 14.30 uur

Vertrekpunt: vanaf het Almeerderstrand in Almere. Ingang ter hoogte van IJmeerdijk 2, net iets voorbij Poortdok.
Duur van de voorstelling: 50 minuten.
Uiteraard voldoet de voorstelling aan alle actuele voorgeschreven coronarichtlijnen, de voorstelling is buiten en de groepen zijn niet groot.

Tickets voor STIL.het strand

In de webwinkel van Hoge Fronten kun je tickets kopen à € 6,50 p.p., inclusief een hapje en een drankje. Je bevestigingsmail is je toegangsbewijs voor de voorstelling.

Indien nog voorradig, zijn vanaf een half uur voor aanvang van elke voorstelling ook tickets verkrijgbaar aan de dagkassa op het Almeerderstrand. Tickets aan de dagkassa kosten € 7,50 p.p.

Artist in residence

Sinds maart 2020 is Lieke Benders als artist in residence actief bij StrandLAB Almere. Tijdens diverse residenties onderzocht zij het Almeerderstrand, de omgeving en haar bewoners. Schrijver Saskia de Haas schreef columns over twee van die residenties: ‘De Duinmens’ en ‘Onze tweede residentie in Almere Duin’.

Hoge Fronten/Lieke Benders en STIL.

Sinds 2017 doet theatergezelschap Hoge Fronten, onder leiding van Lieke Benders, onderzoek naar stilte en stilstand. Vanuit STIL.het lab in klooster Wittem creëert Hoge Fronten, samen met anderen, al vier jaar lang, een groeiende reeks voorstellingen, performances en installaties rondom stilte.

Dit jaar, 2020, is het STIL.finalejaar. In dit slotjaar van het STIL.project kwam de wereld om ons heen onverwacht tot stilstand. Maar STIL. gaat door, juist in deze tijd. Tijdens STIL.finale presenteert Hoge Fronten STIL.voorstellingen in Maastricht, Almere en Heerlen.