SLA_1080_2021-2-Tussenland

Beleef Kaap van Tussenland op 4 en 5 juni!

In mei en juni doet collectief Tussenland een onderzoeksresidentie bij Atelier StrandLAB. Ze werken aan hun voorstelling Kaap. Voor Kaap doet Tussenland onderzoek op drie plekken, waar Almere er een van is. Het speelt zich ook af in Leeuwarden en op Terschelling (Oerol 2022). Samen met schrijver Hans Christiaan Klassema, muzikant Koen Kaptijn en eindregisseur Michael Bloos onderzoekt Sijas de Groot (Tussenland) landschap, muziek en taal.

Centraal staat de zoektocht naar het familiebedrijf Firma H. de Groot & ZN te Harlingen en de rol van de kenmerkende kapen (kijktorens) die het bedrijf heeft gebouwd in het waddengebied. Van 31 mei tot en met 3 juni werken Sijas de Groot en zijn team in Atelier StrandLAB aan hun onderzoek. Vervolgens kun jij op 4 en 5 juni een voorproefje van Kaap beleven tijdens WaterWalks IJmeer.

Nieuwsgierig?

Wil je komen voorproeven? Dat kan! De voorstelling is op 4 juni en 5 juni op drie verschillende tijden te zien. Vanwege corona zijn we niet in staat om een groot publiek uit te nodigen. Meld je daarom van tevoren aan voor een tijdslot. We houden ons aan de dan geldende maatregelen. Als je klachten hebt verzoeken we je thuis te blijven.

Over Tussenland

Tussenland is een collectief van Sijas de Groot (theatermaker) en Juul Huitema (creatief producent). Zij willen mensen op een nieuwe manier naar de publieke ruimte laten kijken. Dit doen ze door ervaringen te creëren, omdat een ervaring een sterk middel is om verandering te bewerkstelligen. De ervaringen bestaan onder meer uit theater, performance art en beeldende kunst.

Samenwerking met Oerol

De onderzoeksresidentie en try-out zijn onderdeel van een samenwerking tussen StrandLAB Almere en het locatietheaterfestival Oerol. Zij zijn dit jaar gestart met een gezamenlijk residentieprogramma. Het programma biedt makers interdisciplinaire begeleiding, de mogelijkheid om te onderzoeken en werk te testen met deelname van publiek. Ze krijgen zo de kans om een theaterstuk, performance of kunstwerk te ontwikkelen in Atelier StrandLAB tijdens een korte residentie. Ondanks dat Oerol dit jaar helaas niet door kan gaan vanwege corona, gaat het onderzoek van de makers door en krijgen we in Almere vast een voorproefje.