SLA_1080_2022-F-Sue-en-Marije

13, 14 en 15 mei

Kom langs in de DUINhuiskamer tijdens ons festival

In maart zijn Su Bray en Marije Leek gestart als buurtprogrammamakers voor StrandLAB Almere. Su en Marije wonen allebei in DUIN. Al snel vormde zich een grotere groep DUINbewoners, die gezamenlijk invulling geeft aan een programma bij StrandLAB door en voor de buurt. Tijdens StrandLAB Festival aan het IJmeer vindt de aftrap van dit programma plaats.

DUINhuiskamer tijdens StrandLAB Festival

In dat weekend ben je iedere dag tussen 11.00 en 13.00 uur welkom om gezellig aan te sluiten in de strandhuiskamer om je buren te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee en wat lekkers. Misschien heb je zelf ook mooie ideeën voor het DUINprogramma bij StrandLAB voor de rest van het jaar? Dan horen ze die heel graag. Deelname is gratis en je kunt op elk moment naar binnen lopen. Uit overweging van duurzaamheid graag je eigen mok meenemen voor de koffie en thee.

Na het festival (datum volgt nog) zal een verdiepend gesprek volgen over de thema’s verbinding en gemeenschap in Duin. Dit gesprek zal worden geleid door Femke Maas, die met een bijzondere vorm van gespreksvoering werkt.

Over de buurtprogrammamakers

Vorig jaar organiseerden Su en Marije The Longest Picnic, een participatief buurtproject waarbij ze samen met buurtbewoners en kunstenaars werkten aan een groot picknickkleed. Dit deden ze in en rondom Strandpaviljoen ’t Muiderzand van meneer Van der Ham. Ze eindigden met een grote buurtpicknick. Dit jaar onderzoeken ze hoe StrandLAB meer verbonden kan raken met de buurt. Ze vormen een buurtklankbord en verzorgen tijdens StrandLAB Festival, de Field Academy Summer Sessions op 27, 28 en 29 augustus en het Verhalenfestival op 1 en 2 oktober activiteiten voor en door de buurt.