SLA_1080_2022-2-Alm-Oogst-16-6

16 juni, 19.30 uur

Kom naar Almere Oogst – Invasieve soorten

Almere wordt als tuinstad steeds rijper en er valt dus een hoop te oogsten. Zo gingen Urban Greeners en Stichting Nieuwe Helden in samenwerking met StrandLAB op expeditie naar invasieve soorten in de stad. Met Emile Corre, Rens Spanjaard en Yoshinari Nishiki gingen zij op zoek naar wat er groeit en bloeit in Almere én wat daarvan te maken valt. Dit leverde een bijzondere oogst op én drie producten: processierupssaus, energiedrank van Japanse duizendknoop en zalf van de reuzenberenklauw.

Kom op donderdag 16 juni om 19.30 uur naar de presentatie van het project Almere Oogst bij StrandLAB. Tijdens dit avondvullende programma worden de producten gepresenteerd en gaan de makers, in ontmoeting met het publiek en uitgenodigde experts, in gesprek over het omgaan met en benutten van reeds bekende of nog onbekende invasieve soorten in de stad. 

Aanmelden

Ben je benieuwd naar de invasieve soorten in Almere en welk nut ze kunnen hebben? Meld je dan hier aan om bij de lancering aanwezig te zijn! 

Duizendknoopexpeditie

Mocht je een uurtje eerder kunnen komen, ga dan om 18.30 uur mee op expeditie met Yoshinari naar de Japanse duizendknoop. Reserveer hier je plek voor deze oogstexpeditie.