SLA_1080_2019_Labyrinth-of-the-Senses

Labyrinth of the Senses aftrap van Uitfestival

Afgelopen maanden onderzocht CitySenses op het strand met zintuigelijke testopstellingen de mogelijkheden voor hun kunstinstallatie. Kom tijdens het Uitfestival naar de opening van dit labyrint.

Het Labyrinth of the Senses [LotS] is een rondreizende kunstinstallatie waar je leert om je zintuigen bewust te gebruiken. Na maanden van testen en ontwikkelen opent  op vrijdag 27 september om 17.00 uur de wethouder van cultuur, Hilde van Garderen, [LotS] op het Forum. Ze geeft hiermee ook het startschot voor het Uitfestival Almere. Kom tijdens het Uitfestival in de zes enorme bubbels van [LotS] ontdekken hoe je zintuigen je soms voor de gek houden.

Zintuigelijke reis

Het zintuigenlabyrint bestaat uit zes bollen die aan elkaar vast zitten als zeepbellen. In elke bol staat een kunstinstallatie met een ander zintuig als thema. Zintuigen kunnen ons verleiden om bepaalde dingen te doen of juist niet. Wat je zintuigen je vertellen beïnvloedt de keuzes die je maakt. Je ondergaat een multisensitieve reis via een reeks belevenissen en zo word je je bewust dat je zintuigen vaker ‘uit’ staan dan ‘aan’. Hierdoor ervaar je dat bewuste keuzes maken kan bijdragen aan je geluk en gezondheid.

Ratrace

In [LotS] word je (aan)geraakt en mag je alles aanraken. Dit geeft ‘tegenwicht’ en stof tot nadenken. Je beleeft, ervaart, voelt, ziet, hoort, ruikt en proeft de vraagstukken van jouw eigen leefstijl. Almere is voor de initiatiefnemers Mira Ticheler en Marcel Kolder de ideale plaats om dit ‘levenswerk’ te laten landen: ‘We leven in een ratrace, je kunt je verliezen in de drukte van de stad. Door even stil te staan en je zintuigen te gebruiken, ben je je meer bewust van wat je doet. En daar word je gelukkiger van.’

Een mix van kunstenaars, wetenschappers en spelmakers werken aan dit unieke project. Voor meer informatie, kijk op www.labyrinthofthesenses.nl of www.citysenses.nl.

Wanneer

Het Uitfestival Almere vindt plaats van 27 tot en met 29 september in het centrum van Almere.