Eva Koopmans

12 mei, van 14:00 tot 15:30 uur.

LED Lente | Tussen jou en mij

LED Lente | Tussen jou en mij

Tijdens de theatrale ervaring ‘Tussen jou en mij’ ga je een ontmoeting aan met het Almeerderstrand. Je legt een individuele reis af, waarin je door middel van geluid, beweging en kleur stap voor stap een wordt met de plek. Toch zal jij nooit dezelfde plek zien als ik. Die plek, is voorgoed veranderd.

De theatrale ervaring ‘Tussen jou en mij’ wordt uitgevoerd door relationeel kunstenaar, maker en vormgever Eva Koopmans. Eva is ook onderdeel van ons residentieprogramma bij StrandLAB.

Tussen jou en mij
Welkom op het Almeerderstrand.
Een plek, duizenden jaren geleden, bedolven met ijs.
Een plek waar zand was,
waar water kwam en weer verdween.
En een plek waar wij nu mogen zijn. 

Door onze aanwezigheid,
hier, op dit moment,
worden ook wij onderdeel van deze plek en haar geschiedenis.
Het zal een vluchtig moment zijn voor haar.
Een korte passage in een dik boek.
Maar het is er.
Wij zijn hier. 

Praktische informatie
Wanneer: vrijdag 12 mei, doorlopend van 14:00 tot 15:30 uur.
Waar: StrandLAB, IJmeerdijk 1-B in Almere.
Hoe: reserveer jouw gratis ticket via ons ticketsysteem.

Biografie Eva Koopmans
Eva Koopmans is werkzaam als relationeel kunstenaar, maker en vormgever. Met een achtergrond in de scenografie, houdt zij zich bezig met ruimtelijke ingrepen die mensen en plekken met elkaar in aanraking laten komen. Het faciliteren van ontmoetingen vormt een rode lijn in al haar werk. Of dat nou in het theater, op festivals of bij bedrijven is. Eva zet kunst in als middel om te participeren in veranderingsprocessen, maar ook om samen te oefenen op kleine schaal. Kunst kan op deze manier veel teweeg brengen: Dat wat wij aandacht geven, groeit.

Voor Oerol Festival 2023 ontwikkeld Eva dit jaar een nieuw werk: Tussen jou en mij. Een theatrale ervaring op locatie, waarbij de ruimte gebruikt wordt voor een ontmoeting tussen mens en plek. Voor het ontwikkelen van dit werk, doet Eva een residentie bij StrandLAB. Deze residentie vloeit voor uit een samenwerking tussen StrandLAB en Oerol Festival, waarbij kunstenaars inhoudelijke begeleiding, verbinding met experts en een plek om werk te ontwikkelen en te testen op publiek, aangeboden wordt. 

Wil je meer van het werk van Eva zien? Volg haar dan op Instagram @evakoopmans_

Dagprogramma 12 mei | LED Lente – Ritme van de Wind
10:30 – 11:30 uur | Luisteren | Wandelcollege met Harm van der Geest in samenwerking met Ongezouten
11:45 – 13:35 uur | Eten – Besloten op uitnodiging
14:00 – 15:30 uur | Doen| Theatrale ontmoeting ‘Tussen jou en mij’ door Eva Koopmans
16:00 – 17:00 uur | Doen| ‘Wind-flocking performance’ door Cocky Eek in samenwerking met studenten van de ArtScience Interfaculty uit Den Haag en de Mime- Academie van Theater and Dans – Amsterdam