Website formaat (1)

15 september, 13:15 - 13:45 uur

LED Zomer – Onthulling Wandkleed

Iris Veentjer is een kunstenaar, ontwerper en eigenaar van ontwerpstudio Studio i Focus. De studio is gespecialiseerd in materiaalonderzoek en experimenteel en conceptueel ontwerp. Iris gebruikt design als een instrument om nieuwe perspectieven vorm te geven. Ze behaalde haar diploma als interieurarchitect aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Naast freelance projecten voor verschillende bedrijven en instellingen, zet ze haar onderzoek voort in zelf geïnitieerde ontwerpprojecten zoals ‘Bakkie Trots’ en het project ‘RietGoed’. Hiermee biedt ze niet alleen mooie producten aan, maar draagt ze ook bij aan maatschappelijke discussies over duurzaamheid, klimaatverandering, sociaal bewustzijn en regeneratief werken.

Tijdens haar residentie bij StrandLAB werkte Iris aan een wollen wandkleed waarin het landschap van het Almeerderstrand wordt verbeeld. Ze gebruikt wol afkomstig van lokale Almeerse schapen en kleurt het kleed met planten die rond het strand groeien. Dit wandkleed zal vandaag worden onthuld. Iris vertelt deze middag over haar onderzoek en de totstandkoming van het werk, vervolgens zal het eindresultaat worden getoond. Het thema wat in dit werk centraal staat: Heeft de mens controle over de natuur of de natuur juist over de mens?

Praktische informatie:
Wanneer: vrijdag 15 september om 13:15 uur.
Waar: Werkplaats StrandLAB.
Wil jij erbij zijn? Er zijn geen kosten verbonden aan deze workshop. Reserveren is wel noodzakelijk en kan via deze link.