Website formaat

15 september, 12:00 - 13:00 uur

LED Zomer – Otter Zwemles

Theun Karelse werkt als maker en legt verbindingen tussen kunst, omgeving, technologie, archeologie en natuur. Hij werkt aan ecosystemen- en landschapsregenratie in Europa, India en Afrika. Zijn buitenstudio bestaat uit verschillende tuinen die hij gebruikt als proeftuinen voor stedelijke biodiversiteit, klimaatadaptatie en inheemse kennissystemen. Daarnaast is hij bestuurslid van de Embassy of the Earth en onderdeel van het Future of the Delta team op de Embassy of the Northsea.

Als programmamaker bij StrandLAB duikt Theun in het leven van de otter. Dit is één van de gidsdieren voor de stadsontwikkeling van Almere, maar hij gaat breder kijken naar wat de otter ons als gids kan helpen ontdekken. Om dichter bij de leefwereld van de otter te komen voor zijn programma gaat aan hij aan de slag met de vragen: welke invloed heeft de otter op de Flevolandse omgeving? Hoe leeft, eet en leert de otter? En met welke andere soorten is hij verbonden?

De Otter Zwemles
Otters zijn, in tegenstelling tot Theun zelf, geweldige zwemmers. Dus besloot Theun een otterzwempak te maken. Tijdens de workshop ‘Otter Zwemles’ op 15 September bekijken we onderwaterbeelden van de otter om te zien welke geheime zwemtechnieken ze beheersen. Hierna is de mogelijkheid om, voor wie dat wil, het water in te gaan. Deze middag komen wij erachter wat de mens kan leren van de otter.

Praktische informatie
Wanneer: Vrijdag 15 september om 12:00 uur.
Waar: Verzamelplaats Atelier van StrandLAB (IJmeerdijk 1-B).
Wil jij erbij zijn? Er zijn geen kosten verbonden aan deze workshop. Reserveren is wel noodzakelijk en kan via deze link.