Portret Sanne van Balen

15 september, 16:15 - 16:45 uur

LED Zomer – Performatieve presentatie ‘meer’

In 2023 voerde Sanne van Balen vele gesprekken met bewoners van Almere Poort en Duin. Tijdens performatieve interventies lokte ze reacties van bewoners uit over hoe het is om te wonen in dit gebied. Er bestaat een idee dat Almere Poort “nog niet af is”. Dat beeld werd in de gesprekken volop bevestigd gemotiveerd uit de opmerkingen over hoe de buurman nog altijd een steiger heeft staan. Of dat de toegangswegen steeds omgelegd worden. Of hoe er overal zand is. Of dat er duinen moeten komen. Of dat de kaap wordt uitgebreid. Of dat er nieuwe huizen bijkomen. Of dat er altijd ergens wel een kraan te zien is. Toch wordt dit niet als negatief ervaren. Uit de meeste gesprekken bleek vooral een blik op de toekomst. Dat het mooi wordt, leefbaar, drukker.

Sanne verzamelde enorme lijsten aan woorden waarin dezelfde woorden vaak voorbij kwamen. Zoals: wind, water, uitzicht, zomer, vakantie, strand, zand, comfort, altijd zomer, duinen, badplaats, flat, kust. Het zijn vooral de woorden die beschrijven wat er in dit gebied te zien is. Of hoe het geïnterpreteerd wordt. Het ontdekken welke woorden er nog missen was moeilijker, maar bijvoorbeeld ‘kroeg’ was een belangrijke die vaker genoemd werd. Sanne ging op zoek naar de woorden die een diepere laag aan Poort kunnen toevoegen. Woorden die verdieping geven. Die bevragen. Die de poëzie uit de omgeving destilleren en talig ook op zichzelf kunnen staan.  Deze middag komen de woorden voorbij in de performatieve presentatie ‘meer’.

Dit project is gesponsord door Holland Mast

Zonder de onwaarschijnlijk genereuze bijdrage van Holland Mast had dit project er heel anders uitgezien. Ze leverden zowel de masten als de vlaggen. Ook de montage op het Almeerderstrand lag in hun kundige handen. Holland Mast is dé specialist op het gebied van vlaggen, doeken en signing. Dit geldt voor de internationale markt en de kleinere ondernemers. Ze leveren maatwerk en zijn in voor speciale projecten. Sanne van Balen heeft dit gemerkt door de persoonlijke samenwerking waarbij de ruimte voor de kunst gewaarborgd bleef. Holland Mast kenmerkt zich door voortdurende innovatie in druktechnieken, liefde voor het vak, betrokkenheid en servicegerichtheid. De kwaliteit van de materialen die ze leveren staat voorop en de samenwerking was vlot, persoonlijk en gericht. Met de montage veel plezier beleefd en alles stond strak, veilig en recht. Ga voor meer informatie naar https://hollandmast.nl/

Praktische informatie
Wanneer: Vrijdag 15 september om 16:15 uur.
Waar: Verzamelen bij de tent, gezamenlijk lopen wij naar de Almere Strand Vlaggenmasten.
Wil jij erbij zijn? Er zijn geen kosten verbonden aan deze workshop. Reserveren is wel fijn en kan via deze link.