2022 05-14 StrandLAB_Festival_we

LED Zomer – programma

Noteer alvast in de agenda: vrijdag 15 september. Dan is de volgende editie van LED (Luisteren, Eten, Doen). Van 12:00 tot 20:00 uur vinden er mooie activiteiten plaats op het Almeerderstrand. 

De LED Zomer staat in het teken van strand- en eetcultuur. Strand gaat samen met beweging en actieve cultuur, maar ook met ongezond eten. Dat wordt bevestigd door onderzoek waaruit blijkt dat ongezond eten en toerisme vaak samengaan. Daarnaast is de afgelopen 10 jaar is het aantal mensen met een ongezonde leefstijl in Almere verdubbeld. De gemeente Almere is zich aan het oriënteren wat past qua eten en drinken op het strand in Almere, ofwel welke horeca past het beste bij het Almeerderstrand. Wat als we kijken naar wat wordt aangereikt vanuit het landschap en de gemeenschap? Welke ingrediënten vinden we dan voor de ontwikkeling van de Almeerse strandcultuur? Een open gesprek over eten, cultuur, flora, fauna en bewegen op het strand!

Deelname is gratis, maar we horen graag of je deelneemt aan de workshops of het gesprek.  Bekijk het programma en meld je aan.
Voor de maaltijd vragen wij een kleine vergoeding.

Programma:

Wildplukwandeling met Nashaira Ajoeb van Nas Natured
12:00 – 13:00 uur
Op zoek naar verse ingrediënten! Eten wat op het strand groeit. Reserveer hier jouw kaarten.

Otter Zwemles
12:00 – 13:00 uur
Resident Theun Karelse inspireert tot beweging. Hiervoor kijkt hij naar een watervlugge nieuwkomer in Flevoland.
Reserveer hier jouw kaarten.

Onthulling Kunstwerk
13:15 – 13:45 uur
Resident Iris Veentjer onthult haar kunstwerk. Bij haar kunstwerk staat de vraag centraal of de natuur de mens stuurt of is het juist andersom? Reserveer hier jouw kaarten.

Gespreksronde o.l.v. Shanella Bleecke
14:00 – 16:00 uur
Er worden verschillende gesprekken gevoerd over gezonde ontwikkelingen en eten op het strand. Reserveer hier jouw kaarten.

Performatieve presentatie ‘meer’
16:15 – 16:45 uur
Het afgelopen jaar voerde Sanne van Balen vele gesprekken met bewoners van Almere Poort en Duin. Tijdens performatieve interventies lokte ze reacties van bewoners uit over hoe het is om te wonen in dit gebied. Alle woorden in ‘meer’ zijn genoemd of ingegeven door de bewoners van Almere Poort. De combinatie van de woorden is een talige verbeelding van de kunstenaar als cadeau terug aan het gebied.
Reserveer hier jouw kaarten.

Vegetarische maaltijd door chef Jim Groot
17:00 – 18:00 uur
Chef Jim Groot maakt met behulp van de geplukte ingrediënten tijdens de Wildplukwandeling een heerlijke vegetarische maaltijd. Reserveer hier jouw kaarten.

Zine Making Workshop
18:30 – 19:45 uur
Resident Zita Christie Pitoy helpt jou met het maken van een ‘mini do-it-yourself magazine’. Een mini magazine over deze dag en jouw kijk op strandcultuur. Reserveer hier jouw kaarten.