Nasheira

15 september, 12:00 - 13:00 uur

LED Zomer – Wildplukwandeling

Tijdens de ontspannende Wildplukwandeling met Nashaira Ajoeb van Nas Natured ga je op het Almeerderstrand eetbare planten en bomen leren herkennen. Na afloop kun je zelf kruidenthee maken met het lekkers wat de natuur te bieden heeft. Met welk wild recept ga jij naar huis?

Nashaira vindt je vaak met haar wildpluk-mand in het bos of op het strand in Almere-Duin, waar zij ook woont. De afgelopen jaren heeft zij, in de Almeerse buitenlucht, het tuindersvak en kruidengeneeskunde eigen gemaakt. Ze noemt het zelf een wereld vol natuur-ontdekkingen. “Het is te waardevol en mooi om niet te delen. Bovendien de verwondering op iemands gezicht en de blik van even intens genieten in de natuur, is goud waard,” aldus Nashaira.

Blijf je mee-eten?
Om 17:00 uur maakt chef Jim Groot met behulp van de geplukte ingrediënten een heerlijke vegetarische maaltijd. Jim werkt met lokaal geproduceerde, biologische en seizoengebonden ingrediënten waardoor onze ecologische voetafdruk wordt geminimaliseerd en kleinschalige en milieuvriendelijke boeren worden ondersteund. Voor deze maaltijd wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Praktische informatie:
Wanneer: vrijdag 15 september om 12:00 uur.
Waar: Vertrekpunt is het Atelier van StrandLAB, IJmeerdijk 1-B in Almere.
Wil jij erbij zijn? Er zijn geen kosten verbonden aan deze workshop. Reserveren is wel noodzakelijk en kan via deze link.