SLA_1080_Charles-Landry

Leertraject Creative Bureaucracy van start

We zijn begonnen! Het bezoek van de Engelse auteur en spreker Charles Landry aan Almere op 23 januari vormt de start van het leertraject Creative Bureaucracy. Hierin kijken we samen met Almeerse ambtenaren hoe je een culturele broedplaats mogelijk maakt en welke hulp vanuit de gemeente nodig is om van het Almeerderstrand een creatieve experimenteerzone te maken.

Charles is specialist op het gebied van de ontwikkeling van creatieve plekken. De aangewezen persoon dus om het leertraject Creative Bureaucracy te openen. Voor zijn gesprek met de deelnemers aan het leertraject bezocht hij onder meer Oosterwold, Almere Centrum en het Almeerderstrand.

Almere volgens Charles Landry

‘Almere is a hop, skip and a jump away from Amsterdam and that is its great opportunity as it rethinks what Almere 2.0. can be. 10 years ago I was in Almere for the first time and my overriding feeling now is that its city centre needs softening. What does that mean? It needs to feel emotionally enticing, perhaps less hard surfaces. My sense is that imaginative people are working in the city that could make this happen.’

Meer informatie over het leertraject vind je hier.