SLA_1080_2020-1_Lieke-Benders

Lieke Benders doet onderzoek in DUIN

Lieke Benders werkt sinds maart als artist in residence bij StrandLAB aan haar onderzoek STIL. StrandLAB Almere biedt een perfecte plek om haar onderzoeksproject te verdiepen en een dialoog aan te gaan met de plek en haar bewoners. Het onderzoek naar stilte is onderdeel van het vier jaar durende onderzoeksproject STIL, dat Hoge Fronten in 2017 is gestart. Met STIL creëert Lieke samen met anderen een groeiende reeks performances, installaties en happenings rond de thema’s stilte en stilstand.

Lieke trekt DUIN weer in op 25, 26 en 27 juni

Lieke doet op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 juni verder onderzoek in DUIN voor haar project STIL. Deze tweede residentie zou eigenlijk in mei al plaatsvinden, maar vanwege de coronamaatregelen werd dat een online spreekuur. Nu het leven weer een beetje op gang komt, hebben de DUIN-bewoners laten weten dat ze graag in de wijk weer verder met Lieke in gesprek gaan. Lieke maakte een verslag over haar online spreekuur.

DUIN-ontmoetingen

Tijdens de eerste residentie op 9 en 10 maart ging Lieke op pad om bewoners van de wijk DUIN, gelegen achter het Almeerderstrand, te ontmoeten. Handen schudden mocht toen al niet meer door de eerste maatregelen rondom het coronavirus, maar met bewoners praten gelukkig wel. De mooie ontmoetingen met de mensen wonend aan de Duinvoetstraat inspireerden Lieke tot het ontwikkelen van een theatrale tour door DUIN. Ze wil laten zien dat DUIN meer is dan een mooi ontworpen wijk met stenen. Ze wil DUIN een gezicht geven, een ziel. De route wordt tijdens de tweede residentie in de zomer verder ontwikkeld om vervolgens in het najaar uitgevoerd te worden.

Lieke zoekt bewoners van DUIN

Woon jij in DUIN? En vind je het leuk om mee te werken aan dit theatraal project? Neem dan contact op met Lieke Benders via lieke@hogefronten.nl.