Light art pilot Almeerderstrand

Light art

Light art

We onderzoeken mogelijkheden voor een (nieuw) lichtevenement en een tijdelijke of vaste route van (mobiele) lichtobjecten en lichtinstallaties die leidt door het gebied.

Wat gaan we doen?

Voor de donkere maanden onderzoeken we mogelijkheden voor een (nieuw) lichtevenement en bekijken we of samenwerking met bestaande festivals in binnen- en buitenland mogelijk is. Er is nog te weinig verlichting en bewegwijzering in het gebied. Daarom gaan we ook na of een tijdelijke of vaste route van (mobiele) lichtobjecten en -installaties die leidt door het gebied haalbaar is. We onderzoeken ook de mogelijkheden voor evenementen in combinatie met verhalen en sport, spel en beweging. We bekijken of bijzondere en slimme verlichting een oplossing kan bieden aan de beperkte bereikbaarheid en toegankelijkheid van het openbare gebied, ook bijvoorbeeld tijdens evenementen. Dit willen we doen in samenwerking met ontwerpers, lichtdeskundigen en kunstenaars.

Wat willen we bereiken?

We willen het gebied uitlichten. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Dit doen we door bewegwijzering en verlichting aan te brengen of te verbeteren, of met nieuwe lichtevenementen. Zo willen we culturele, recreatieve en sportieve activiteiten stimuleren.

Terug naar alle pilots