Lotte Ooms - Rookt

19 en 20 november 2022

Lotte Ooms presenteert: ROOKT

Rookt is de tweede presentatie van visual storyteller Lotte Ooms en chefkok Paul Jonker bij StrandLAB. Op 19 en 20 november kun je in deze herfsteditie letterlijk en figuurlijk proeven van hoe schaarste toch ook wel heel smakelijk én inventief kan zijn.

Lotte Ooms onderzoekt bij StrandLAB de seizoenen. Ze experimenteert met de materialen die de natuur in de omgeving haar in de schoot werpt en verbindt deze elementen aan oude mythes en saga’s. Zo ontstaan er nieuwe verhalen, waarin alle zintuiglijke ervaringen geprikkeld worden. Na een succesvolle samenwerking met Paul Jonker bij de zomereditie Smelt heeft dit duo zich ondergedompeld in de mogelijkheden die het barre, maar toch ook gezellige herfstseizoen te bieden heeft. Uit dit lokale onderzoek is Rookt ontstaan.

Tijdens Rookt bereiden Lotte en Paul een vegetarische eenheidsworst met bijpassende elementen. Dit omkleden zij met verhalen en mythes uit de omgeving en uit de geschiedenis. Zo delen ze bijvoorbeeld conserveertechnieken en tips over hoe je om kunt gaan met schaarste. Het zal je verrassen hoe schaarste en de voorbereidingen voor de naderende koude tijden een verwarmende en smakelijke ervaring kan zijn.

Wanneer?

[Fotografie: Nicky de IJl]