SLA_1080_2021-2.-naomi-workshop2

Zaterdag 17 juli 2021

Maak een fashionstatement #Fashionworkshop 3

Tien jaar lang werkte Naomi als grafisch vormgever voordat ze met SEEFD begon en al zeven jaar heeft ze haar eigen ontwerpbureau Mrs Fineart. ‘Het grafische vak vind ik vaak te vluchtig. Ik ontwerp vooral voor digitale communicatie en dat voelt soms onbevredigend. Mensen kijken ongeveer drie seconden naar je werk, geven een duimpje of hartje en gaan weer door. Nu ontwerp en maak ik met SEEFD mijn eigen handgeschilderde en gezeefdrukte prints op unieke kledingstukken.’

Naomi voegt waarde toe aan iets wat als waardeloos was bestempeld. Ze laat mensen er met andere ogen naar kijken. Want onze kleding kan nog vele levens mee voordat het teruggebracht wordt naar een grondstof. ‘Mijn collecties zijn unieke kunststukken met een boodschap. En die boodschap kun je letterlijk (uit)dragen. Vandaar dat je naast mijn prints overal de merknaam SEEFD groot terugziet op de kleren’ vertelt ze.

SEEFD is een combinatie van het Engelse woord saved (dat bewaren betekent) en het Nederlandse zeefdrukken. En dat is precies wat Naomi doet en de levenshouding waarvoor zij staat. De mensen die haar kleren kopen en dragen geloven hier ook in, zijn er trots op en willen dat graag laten zien. Naomi gebruikt de slogan “rebel with a cause” natuurlijk niet voor niets. Want wie bereid is om tegen de massa in te gaan en de wereld weer een beetje beter en mooier te maken, is in Naomi’s ogen een rebel with a cause! Meer informatie op www.seefd.nl.

Wat ga je doen?

Tijdens de workshop geef je een nieuw uiterlijk aan bestaande kledingstukken. Dit kan door delen weg te nemen, of juist iets toe te voegen. Je gaat met verschillende druk- en verftechnieken afbeeldingen aanbrengen. Zo verander je een basic kledingstuk in een eigen fashionstatement!

Meedoen?

Kun je met een naaimachine overweg en wil je meedoen?
Dat kan op zaterdag 17 juli in Atelier StrandLAB.
Er is een workshop van 10.00 tot 12.00 uur: aanmelden kan hier.
En er is een workshop van 12.30 tot 14.30 uur: aanmelden kan hier.
Deelname is gratis, er is plaats voor 5 personen per workshop.

Meenemen

Er zijn naaimachines in het atelier, maar neem wel een basic kledingstuk mee.

Corona

We houden rekening met de dan geldende coronamaatregelen. Blijf bij klachten thuis en meld je dan bij ons af.

Mode en duurzaamheid met  Jim van der Wardt

Almeerse ontwerper Jim van der Wardt is een van de programmamakers van StrandLAB Almere. Samen met vier Almeerse modeontwerpers, Kasper Jongejan, Mia Stik, Naomi Neijssen (SEEFD) en Laura Meijering, heeft hij een programma samengesteld voor makers op het gebied van duurzaamheid en mode. Je kunt meedoen aan een reeks workshops waarbij mode, creativiteit en duurzaamheid voorop staan.

In augustus bundelen de ontwerpers hun krachten in Atelier StrandLAB met een modeshow. Lees hier meer over het programma.