SLA_1080_2021-1-Laura-Meijering

Zaterdag 14 augustus 2021

Maak je eigen strandtextiel #Fashionworkshop 4

Laura Meijering heeft in 2016 haar studie Fashion Design afgerond aan de HKU in Utrecht. Nu ze de vrijheid had om zelf keuzes te maken, vond ze het ook haar verantwoordelijkheid om met een goed verhaal te komen. Het waarmaken van haar droom in de modewereld mocht niet ten koste gaan van het milieu of de werkomstandigheden van de mensen die het maken. In 2017 startte ze haar eigen bedrijf UNRAVELAU, gericht op het creëren van een mens- en milieuvriendelijke collectie, door vooral te focussen op al het goede in het maken van mooie kleding. Ze hoopt hiermee een aanzet te geven tot een duurzamere aanpak in de modewereld.

‘Mijn doel is kleding te ontwerpen en produceren die luxe én milieuvriendelijk zijn. Daarom werk ik voor mijn kledingmerk UNRAVELAU met tweedehands materialen. Ik haal afgedankte kleding uit elkaar en maak er nieuwe van. Doordat mijn atelier aan het Upcyclecentrum zit, heb ik direct toegang tot alle materialen. Aan textiel ontvangen we maandelijks een volle zeecontainer!’ Haar werk inspireert haar enorm. ‘Het geeft veel voldoening te laten zien dat van afgedankte spullen prachtige, unieke items worden gemaakt.’

Wat ga je doen?

Tijdens de workshop ga je een kimono maken van een oud laken. Dus neem een oud laken mee als je die hebt.

Meedoen?

Wil je meedoen? Dan kan dat op zaterdag 14 augustus bij Atelier StrandLAB.
Aanmelden voor het tijdslot van 11.00 tot 13.00 uur kan hier. En voor het tijdslot van 13.00 tot 15.00 uur kan hier.
Er kunnen maximaal 5 deelnemers per tijdslot meedoen.

Meenemen

Er zijn naaimachines in het atelier. Als je zelf (oud(e)) kleding/textiel hebt, dan mag je dat meenemen.

Corona

We houden rekening met de dan geldende coronamaatregelen. Blijf bij klachten thuis en meld je dan bij ons af.

Mode en duurzaamheid met Jim van der Wardt

Almeerse ontwerper Jim van der Wardt is een van de programmamakers van StrandLAB Almere. Samen met vier Almeerse modeontwerpers, Kasper Jongejan, Mia Stik, Naomi Neijssen (SEEFD) en Laura Meijering, heeft hij een programma samengesteld met en voor makers op het gebied van duurzaamheid en mode. Je kunt meedoen aan  een reeks workshops waarbij mode, creativiteit en duurzaamheid voorop staan.

In augustus bundelen de designers hun krachten in Atelier StrandLAB met een modeshow. Lees hier meer over het programma. In augustus worden hun krachten gebundeld in Atelier StrandLAB met een modeshow. Lees hier meer over het programma.