SLA_1080_2021-1-Tas-Mia-Stik

Zaterdag 19 juni

Maak je eigen tas #Fashionworkshop 2

Mia Stik is een begrip in Almere. Veel mensen, jong en oud, hebben les van haar gehad en zo de eerste of belangrijke vervolgstappen gezet op modegebied. Ze heeft jaren gewerkt voor grote theaterproducties en zo enorme ervaring opgedaan in het maken van allerlei kostuums en kledingstukken. Mia heeft haar atelier op De Steiger in Almere Haven waar ze lesgeeft, haar eigen collectie maakt, collecties voor modeontwerpers uitwerkt, maatwerk levert en kleding maakt voor televisieproducties. Ze is ook de drijvende kracht achter Pointsmade. Pointsmade is een platform en een academy voor modeontwerpers.

Oude reclamedoeken, afgedankte collecties, oude gordijnen en oud legertextiel. Bij een bezoek aan Mia’s atelier zie je dat ze veel hergebruikt. Mia ziet graag de modewereld veranderen van fast fashion naar slow fashion. Dat betekent meer aandacht voor wat je draagt: langer doen met kledingstukken die je koopt en meer aandacht voor de herkomst ervan.

Wat ga je doen?

Tijdens deze workshop op 19 juni tover je een spijkerbroek om in je eigen beach bag van spijkerstof. Mia zorgt dat er verschillende materialen aanwezig zijn om de tas een heel eigen look te geven. Niet alleen met de naaimachine, maar ook met verschillende technieken leer je om de tas met de hand te personaliseren.

Meedoen?

De workshop is van 11.00 tot 15.00 uur en zit al vol, aanmelden kan niet meer. Vanwege de coronamaatregelen is er een maximumaantal deelnemers.

Meenemen

Er zijn naaimachines in het atelier, maar neem zelf een (oude) spijkerbroek mee.

Corona

We houden rekening met de dan geldende coronamaatregelen. Blijf bij klachten thuis en meld je dan bij ons af.

Mode en duurzaamheid met Jim van der Wardt

Almeerse ontwerper Jim van der Wardt is een van de programmamakers van StrandLAB Almere. Samen met vier Almeerse modeontwerpers Kasper Jongejan, Mia Stik, Naomi Neijssen (SEEFD) en Laura Meijering, heeft hij een programma samengesteld met en voor makers op het gebied van duurzaamheid en mode. Je kunt meedoen aan een reeks workshops waarbij mode, creativiteit en duurzaamheid vooropstaan. In augustus bundelen de designers hun krachten in Atelier StrandLAB met een modeshow. Lees hier meer over het programma.