Marleen van den Heuvel

‘In 2010 ben ik afgestudeerd als cultureel erfgoedspecialist aan de Reinwardt Academie (AHK). De afgelopen tien jaar heb ik gewerkt als filmprogrammeur in een theater. Daaromheen heb ik voor verschillende culturele instellingen gewerkt als projectleider, coördinator, producent en organisator.

Sinds maart 2021 werk ik als programmamedewerker voor StrandLAB. Actuele vraagstukken en uitdagingen uit de maatschappij worden hier onderzocht. Ik streef naar samenwerking, het delen van kennis en ervaringen en bundeling van krachten. Dat is naar mijn idee noodzakelijk in deze tijd. Mijn kracht hierin is het samenbrengen van partijen, te ondersteunen en mee te denken bij projecten. Ik begeleid artist-in-residence programma’s en Almeerse programmamakers. Naast mijn liefde voor kunst, ligt mijn hart bij duurzaamheidsvraagstukken.

Voor Flevolab organiseer en ontwikkel ik twee keer per jaar de Flevolab Tour. Letterlijk reizen makers, kunstenaars, studenten, ambtenaren en zakelijk leiders samen in een bus dwars door Flevoland. Deze Flevolab tour is een onderdeel van de netwerkontwikkeling in het culturele veld in Flevoland.’