SLA_1080_2022-F-Marzieh-Reyhani

13 mei, van 13.00 tot 15.00 uur

Muziek en sociale veerkracht met Marzieh Reyhani

Zangeres en coach Marzieh Reyhani uit Almere Oosterwold onderzoekt met haar programma van klankworkshops hoe samen zingen bijdraagt aan sociale veerkracht en talent. Samen met verschillende groepen uit Almere Poort werkt ze toe naar een zangrepertoire. Dit zijn groepen die van nature niet gemakkelijk een culturele activiteit bezoeken, omdat ze de middelen er niet voor hebben of omdat ze mentale drempels ervaren. 

Ze gebruikt hierbij de Lichtenberger zangmethode. ‘Nog altijd voel ik dat deze methode een geschenk is voor iedereen, omdat die veel verder gaat dan alleen beter leren zingen of spelen, en dat die een enorme invloed heeft op alles wat met ons welzijn te maken heeft.’ 

Kom naar de inspriratiesessie

Werk jij in de zorg of in het sociale domein? Op 13 mei start haar programma met een inspiratiesessie van 13.00 tot 15.00 uur. Ze gaat dan in gesprek met professionals in de zorg en in het sociale domein om samenwerkingen te zoeken. Wil je meepraten? Meld je aan via cleo@strandlab-almere.nl

Optreden

Op 1 en 2 oktober sluit ze af met een optreden samen met de deelnemers. Op 24 augustus, tijdens de Veldacademie Sessies, is er een open workshop waaraan iedereen kan meedoen! Hierover later meer.

Over Marzieh Reyhani

Marzieh Reyhani is zangeres en zangpedagoog. In 1999 studeerde ze af aan het Amsterdams Conservatorium en in 2007 in de Lichtenberger Methode aan het Lichtenberger Institut für angewandte Stimmphysiologie in Duitsland.

Sinds 2003 geeft Marzieh privéles volgens deze methode en ze begon in 2006 haar praktijk Klankatelier. Ze geeft workshops en trainingen aan particulieren, koren en bedrijven.​​ Tegelijkertijd trad ze als zangeres op in de Nederlandse theaters met haar Braziliaanse formatie Dirindi. Ze begon haar acteerdebuut in 2008 aan de zijde van theatermaker Frank Groothof tijdens familievoorstellingen van Porgy & Bess door het hele land. Momenteel verzorgt ze samen met pianist Karel Boehlee bijzondere, intieme en exclusieve huiskamerconcerten met een Braziliaans repertoire.